02 Οκτωβρίου 2015

Η Εύα Καρνέιρο λύνει την σιωπή της για την διαμάχη με τον Μουρίνιο

Γιατί η όμορφη, πρώην γιατρός της Τσέλσι, Εύα Καρνέιρο, επικρίνει την αθώωση του Πορτογάλου προπονητή της ομάδας; - Τι ζητά από τον Μουρίνιο ο επικεφαλής της αγγλικής Ομοσπονδίας, Greg Dyke;
Η απόφαση της αγγλικής Ομοσπονδίας να αθωώσει τον Πορτογάλο προπονητή της Τσέλσι στην διαμάχη του με την πρώτη γιατρό της ομάδας, Εύα Καρνέιρο, ήταν η αιτία που οδήγησε για πρώτη φορά την γοητευτική γιατρό να «σπάσει την σιωπή της» και να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα.

Την Τετάρτη η αγγλική Ομοσπονδία (Football Association), εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία, εμπειρογνώμονας στην πορτογαλική γλώσσα, αποφάνθηκε ότι η επίμαχη φράση «filha da puta», που χρησιμοποίησε ο Μουρίνιο, όταν είδε την Καρνέιρο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσει τον τραυματισμένο Βέλγο ποδοσφαιριστή Εντέν Αζάρ, στον αγώνα με την Σουόνσι στις 8 Αυγούστου, δεν συνιστά «διάκριση βάσει των κανόνων για την γλώσσα, της Ομοσπονδίας».



Προφανώς, έξαλλη, με την σχετική απόφαση, η Καρνέιρο που αποχώρησε από τους Μπλε την περασμένη εβδομάδα, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Αισθάνθηκα έκπληξη, όταν έμαθα από τον Τύπο ότι η FA ερεύνησε το επεισόδιο της 8ης Αυγούστου. Σε κανένα στάδιο της έρευνας δεν ερωτήθηκα από την FA για να κάνω μία δήλωση. Απορώ, αν αυτή είναι η μόνη διεξαγωγή μιας επίσημης έρευνας στη χώρα, όπου οι μαρτυρίες όσων εμπλέκονται στο περιστατικό, δεν θεωρούνται σημαντικά στοιχεία. Η FA επέλεξε να αγνοήσει μερικά από τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία σίγουρα θα άλλαζαν την έκβαση του αποτελέσματος.

Την περασμένη σεζόν είχα μια παρόμοια εμπειρία στο παιχνίδι με την West Ham, όταν οπαδοί της ομάδας μου επιτέθηκαν λεκτικά. Μετά από καταγγελίες του κοινού, η FA αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξαν σεξιστικά συνθήματα κατά την διάρκεια του αγώνα. Σε καμία περίπτωση δεν ρωτήθηκα για το θέμα, παρόλο που ακούστηκαν καθαρά, απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια.



Παρόμοια περιστατικά δείχνουν έλλειψη στήριξης από τις επίσημες αρχές του ποδοσφαίρου προς τις γυναίκες και κάνουν δύσκολη την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Θαυμάζω την Heather Rabbatts και άλλους φίλους και συναδέλφους, που με στήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή».

Η Heather Rabbatts είναι δικηγόρος, που ειδικεύεται σε θέματα αθλητισμού και μέλος της FA, αλλά διαφοροποιήθηκε από την αγγλική Ομοσπονδία και με σχετική ανακοίνωση στον βρετανικό Τύπο εξέφρασε την «απογοήτευσή» της για την αθώωση του Πορτογάλου προπονητή.



Πάντως, ο επικεφαλής της FA, Greg Dyke, δήλωσε ότι ο Μουρίνιο θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στην γιατρό της Τσέλσι. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην FA, η Ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι θα καλούσε την Καρνέιρο να εκφράσει την δική της άποψη για το περιστατικό, μόνο αν εκείνη είχε κάνει παράπονα για την συμπεριφορά του Πορτογάλου προπονητή. Σημειώνεται, ότι η σχετική καταγγελία για προσβλητικά σχόλια του Μουρίνιο εις βάρος της Καρνέιρο, έγινε από φίλαθλο, που παρακολουθούσε τον αγώνα.



Σήμερα στις 12.30 (τοπική ώρα), ο Μουρίνιο στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για όσα είπε ο Greg Dyke.

Εύα Παυλάτου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ