23 Οκτωβρίου 2015

ΑΙΣΧΟΣ! Μετέτρεψαν άγαλμα του ανθρωπιστή Λένιν σε... Νταρθ Βέιντερ

Το άγαλμα είχε προγραμματιστεί από τον Πρόεδρο Ποροσένκο να καταστραφεί στο πλαίσιο της «αποκομμουνιστικοποίησης» των ουκρανικών πόλεων
Ένα άγαλμα του ηγέτη της Ρωσικής Επανάστασης, Βλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν, στην Οδησσό της Ουκρανίας, το οποίο είχε προγραμματιστεί από τον Πρόεδρο Ποροσένκο να καταστραφεί στο πλαίσιο της «αποκομμουνιστικοποίησης» των ουκρανικών πόλεων, απέκτησε νέα ταυτότητα ως μνημείο προς τιμήν του διάσημου «κακού» του Πολέμου των Άστρων, του Νταρθ Βέιντερ!
Ο ταλαντούχος γλύπτης Αλεξάντερ Μίλοφ κυριολεκτικά μεταμόρφωσε το χάλκινο άγαλμα της κομμουνιστικής εποχής, ύστερα από απαίτηση των ντόπιων κατοίκων που, σύμφωνα με τον πρακτορείο Tass, πιστεύουν ότι έχει φτάσει ο καιρός «για νέους ήρωες».


«Ο Λένιν παρέμεινε στο εσωτερικό του αγάλματος, ώστε οι ευγνώμονες ή οι όχι και τόσο ευγνώμονες απόγονοί μας να έχουν τη δυνατότητα να τον 'ξεθάψουν' αν χρειαστεί», είπε ο Μίλοφ σε τοπικά media.

Όπως εξήγησε, η μεταμόρφωση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ενός ειδικού περιβλήματος στο οποίο τοποθετήθηκαν με ισχυρή κόλλα που χρησιμοποιεί η NASA τα διάφορα μέρη του Νταρθ Βέιντερ, τα οποία κατασκευάστηκαν από κράμα τιτανίου.


Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος θα γίνουν σήμερα το απόγευμα, αλλά η θεαματική μεταμόρφωση του Λένιν έχει ήδη λάβει θετικά σχόλια από τα τοπικά μέσα και τους κατοίκους της Οδησσού.