08 Οκτωβρίου 2015

Προαναγγέλλει… αντάρτικο ο Νικολόπουλος: Σε ένα άρθρο τα προαπαιτούμενα; Θα απέχω!

Είδηση έβγαλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ προανήγγειλε… αντάρτικο.

Σε περίπτωση που τα προαπαιτούμενα έρθουν στη Βουλή σε ένα άρθρο – όπως άλλωστε αναμένεται να συμβεί –  τότε ο κ. Νικολόπουλος δηλώνει ότι θα απουσιάζει από τη Βουλή! «Ξέρω ότι θα τα φέρουν σε ένα άρθρο. Σας λέω λοιπόν από τώρα την είδηση: Η εισήγηση μου θα λέει «ένα άρθρο εσείς και μέσα όλα, κακά και καλά»;  Τοποθέτηση στη Βουλή για ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως ηχηρή απουσία, αφού δεν μπορώ να εκφραστώ. Ναι, ναι (ερώτ. αν θα απουσιάσει από την ψηφοφορία). Πρέπει να βρούμε τρόπους, όπως η εξουσία βρίσκει τρόπους να σε παγιδεύσει και σου λεει «ή όλα ή τίποτα», τα παίρνεις όλα μαζί πακέτο. Έχετε δίκιο (το έκαναν και οι προηγούμενοι). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν και σωστό. Η παρούσα κοινοβουλευτική θητεία θα έπρεπε να διαφέρει από την προηγούμενη», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στο tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας: «Ξεκίνησε τη μέρα του με ένα τουίτ λες και του είπε κανένας ότι έχω εγώ καμία σχέση με εκείνον ή εκείνος με εμένα! Εγώ αυτοδημιούργητος, εκείνος άμα του αφαιρέσεις το Μητσοτάκης τι μένει; Μένει τίποτα; Έγραψε ότι αν ποτέ, λέει, γίνει αρχηγός, αν ποτέ και δεν ξέρω σε ποιο κόμμα – φαντάζομαι όχι στο δικό μας το κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία τη δικιά μας την κανονική, όχι τη μαϊμού, όχι τη μεταλλαγμένη, όχι μουσαφιραίοι που ήρθαν χθες και ήρθα τα άγρια να διώξουν τα ήμερα, μην τρελαθούμε… Είναι γέννημα θρέμμα… Είναι όπου ήταν ο πατέρας του. Εν πάση περιπτώσει, θα περίμενα πολύ και τον περιμένω και σήμερα να πει ότι θα μπει μπροστά στη μάχη της διαπλοκής».

Τέλος για τη φράση «ω γέροντα, η ευχή» και στο ερώτημα ποιον αφορά απάντησε:  «Δεν θέλω να εκθέσω τον άνθρωπο. Ας εκτίθεμαι εγώ. Πάντως, ευχαριστώ όλους πολύ για αυτή τη διαφήμιση. Η Coca Cola, για να έχει αυτή τη διαφήμιση, και τι δεν θα πλήρωνε! Μιας και πάει με όλα το «ω γέροντα, η ευχή».