14 Οκτωβρίου 2015

Επικός Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑίους: «Μην κοιτάτε πλέον από εδώ, ό,τι μπορείτε μόνοι σας»-Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο

Τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στη βουλή, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε στα στελέχη της κυβέρνησης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να τους στηρίξει σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις.

«Αυτό δημιουργεί δικό σας δημιούργημα του προηγούμενου επταμήνου και αυτό αποτελεί προϊόν της διαπραγμάτευσης της προηγούμενης κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και πρόσθεσε. «Από εδώ και πέρα ό,τι μπορείτε μόνοι σας». 



Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο

«Το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Και για αυτό η Νέα Δημοκρατία το καταψηφίζει» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας μία ακόμα επίθεση στην κυβέρνηση.

Η δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει ως εξής:

«Λίγες μόνο βδομάδες μετά τις εκλογές φαίνονται πλέον εμπράκτως τα ψέματα που, με δόλο, είπαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Κατέθεσαν ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο είναι υφεσιακό, είναι φοροληστρικό και δεν προβλέπει τίποτα για το 23% στην Παιδεία.

Τιμωρεί όσους μικροοφειλέτες εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις. Φορολογεί εισοδήματα που δεν υπάρχουν. Κόβει συντάξεις και αυξάνει φορολογικούς συντελεστές. Αυξάνει και τα βάρη από τον ΕΝΦΙΑ αφού καταργεί και τις εκπτώσεις.

Το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Και για αυτό η Νέα Δημοκρατία το καταψηφίζει.»