26 Οκτωβρίου 2015

«Αρπαχτές» λαϊκών βάρδων: Οι Έλληνες σταρ λένε «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»!

Σε μια Ελλάδα που φυτοζωεί οικονομικά και ο απλός κόσμος προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε καθεστώς μνημονιακό, οι Έλληνες καλλιτέχνες έχουν βρει τρόπο να βγάζουν λεφτά γρήγορα και ανώδυνα, αβάδιστα και αβίαστα,προσφέροντας τις μουσικές τους υπηρεσίες στο εξωτερικό και στην επαρχία.

Ο κόσμος τις χαρακτηρίζει «αρπαχτές», εκείνοι αναφέρονται σε εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας θέαμα στο κοινό τους. Το φαινόμενο της «αρπαχτής» κρατά χρόνια και όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες πλέον προτιμούν να εμφανίζονται σε κλαμπ και μαγαζιά της επαρχίας και διάφορων ελληνικών παροικιών, μια και τα μπουζούκια σημειώνουν ολοένα και μεγαλύτερη πτώση σε κρατήσεις, ρίψη λουλουδιών και κατανάλωση αλκοόλ!

Η Γερμανία διασκεδάζει με… μανία

Ο Παντελής Παντελίδης κάθε χρόνο επιλέγει να εμφανιστεί στη Γερμανία , μια και οι ομογενείςτρελαίνονται να τον βλέπουν στην πίστα, με τα λεφτά της Μέρκελ να ρέουν στα ειδικά διαμορφωμένα μπουζούκια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τραγουδιστής που έγινε γνωστός μέσα από το YouTube, λαμβάνει για κάθε του εμφάνιση ποσό με αρκετά μηδενικά που μπορεί να ζήσει πολυπληθή οικογένεια για τουλάχιστον τρεις μήνες. Τραγουδιστής, πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας και μπαμπάς, ο Αντώνης Ρέμος δηλώνει πάντα «παρών» στη Γερμανία, μια και είναι η γενέτειρά του, ενώ φροντίζει τους ομογενείς με τον καλύτερο τρόπο: τους διασκεδάζει και τα «παίρνει χοντρά». Ο Ηλίας Βρεττός πάλι «πετάει ψηλά» κάθε φορά που βρίσκεται στη Γερμανία. Όπως είναι γνωστό, ο τραγουδιστής δεν είναι φαν των μπουζουκιών, αλλά των κλαμπ, όπου ο κόσμος πηγαίνει για να τον δει να… χοροπηδά! Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ηλίας λαμβάνει ένα αξιοσέβαστο ποσό για τις εμφανίσεις του και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις.«Πάολα λέω και κλαίω» και όλοι θέλουν να τη βλέπουν στην πίστα να λικνίζεται, πόσω μάλλον οι Έλληνες ομογενείς που πληρώνουν όσο όσο για να δουν το κορίτσι με το πληθωρικό μπούστο και τα μίνι να τραγουδά τις επιτυχίες της. Η Πάολα εμφανίστηκε πρόσφατα σε νυχτερινό μαγαζί της Στουτγάρδης και ξεσήκωσε το κοινό. Φορώντας… ανύπαρκτο φόρεμα με κρόσσια και μαλλί ανέμελο κουνήθηκε, τραγούδησε και έδωσε τα πάντα για τους Έλληνες ομογενείς. Μια τέτοια σταρ δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει για πενταροδεκάρες. Έτσι,ο επιχειρηματίαςπου την κάλεσε έχωσε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το χρήμα τού γύρισε πίσω,αφού οι Έλληνες του εξωτερικού «επενδύουν» στη διασκέδασή τους.

Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που επιλέγουν τις ΗΠΑ και την Αυστραλία για να διασκεδάσουν τους ομογενείς, ζητώντας για μία μόνο εμφάνιση ακόμα και το ποσό των 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων, των εξόδων διαμονής και του μεροκάματου της ορχήστρας. Ό,τι και να λέμε,στο εξωτερικό φαίνεται πως ακόμη… λεφτά υπάρχουν!