23 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ Ε; Γκρινιάζει ο Τζιτζικώστας επειδή πήγε η Ντόρα στο Μαξίμου

Αστοχία της ηγεσίας της ΝΔ η απώλεια της αντιπροεδρίας του ΕΛΚ

Για αστοχία της ηγεσίας της ΝΔ, με την απώλεια της αντιπροεδρίας του ΕΛΚ έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒήμαFM 99,5» και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.

«Η αστοχία της ηγεσίας της ΝΔ με την απώλεια της αντιπροεδρίας του ΕΛΚ οφείλεται ακριβώς στο ότι αυτή η επιλογή σχετίζεται με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και τις συμφωνίες πίσω από κλειστά γραφεία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως αναφορικά με την επιλογή του προσώπου «προτάθηκε ένα πρόσωπο χωρίς να έχει περάσει από καμιά διαδικασία έγκρισης, το οποίο τελικά αποσύρθηκε». Παράλληλα είπε πως «η παράταξη είχε και έχει ικανά στελέχη που θα μπορούσαν να ψηφιστούν, όπως η κ. Γιαννάκου, ο κ. Κεφαλογιάννης, ακόμα και ο κ. Μητσοτάκης που αρχικά ήταν η πρώτη τοποθέτηση ότι θα ήταν αυτός αντιπρόεδρος στο ΕΛΚ».

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι έτσι «έχασε ο Ελληνισμός, μιας και οι Κύπριοι έκαναν πίσω στη δική τους πρόταση για να μην εμποδίσουν τη δική μας». Παράλληλα διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν παραβρέθηκε στο επίσημο δείπνο με τον Γάλλο Πρόεδρο Φ. Ολάντ κάποιο πρόσωπο με θεσμική ιδιότητα στη ΝΔ, αλλά ένας απλός βουλευτής.

Στην ερώτηση σχετικά με τη θέσης του για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Πιστεύω στον ιδιωτικό τομέα, πιστεύω στις ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα πιστεύω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κάνουν αυτό το τραγικό σφάλμα, μιλάνε για κοινωνική πολιτική, χωρίς παραγωγή πλούτου» και παράλληλα σημείωσε ότι «αν οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούσαν κανονικά δε θα είχαμε τα βαριά μέτρα στους αγρότες και το ΦΠΑ στην Παιδεία». Αναφορικά με το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, ξεκαθάρισε πως «πρέπει να μπει ένας στρατηγικός επενδυτής στο λιμάνι, ένας ιδιώτης ο οποίος θα αναπτύξει το λιμάνι και θα αναλάβει συγκεκριμένες στρατηγικές λειτουργίας, όπως ακριβώς ήταν η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, επί Κώστα Καραμανλή».

Σε ερώτηση αναφορικά με της αποστάσεις που φαίνεται πως κρατάει από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Τζιτζικώστας, είπε ότι «κράτησα αποστάσεις από την προσπάθεια κάποιων να υπονοήσουν ότι από πίσω κρύβονται κάποιοι μηχανισμοί, βλέποντας ένα νέο άνθρωπο να ξεκινάει να δίνει μία τέτοια μάχη για να αλλάξει την παράταξη  να αλλάξει την νοοτροπία, ώστε να ξαναγίνουμε ελκυστικοί στη κοινωνία», ξεκαθαρίζοντας πως χαρακτήρισε ως «κακόγουστο αστείο, ως υποτιμητικό και προσβλητικό για τον ίδιο να πιστεύει κάποιος ότι εάν εγώ εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, θα μπορούσε ένας πρώην πρωθυπουργός να κάνει τον αντιπρόεδρο». Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, οι θέσεις των αντιπροέδρων να προκύψουν από τους νυν συνυποψήφιους για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

http://www.karfitsa.gr/2015/10/23/tzitzikostas-astoxia-tis-igesias-tis/