19 Οκτωβρίου 2015

Ελληνική τσιπούρα προτιμούν οι Γερμανοί

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είχε την τιμητική της στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga 2015 στην Κολωνία, στην οποία η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα, καθώς αποτελεί τον πρώτο εξαγωγικό κλάδο ζωικών τροφίμων στη Γερμανία και το δεύτερο εξαγωγικό κλάδο αγροτικών προϊόντων, μετά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Σε σχετική σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό ψάρι έκανε και ο Γερμανός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κρίστιαν Σμίντ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Γερμανία, αν και αποτελεί μια σχετικά μικρή αγορά για το ελληνικό ψάρι, έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης, καθώς παρατηρείται διαρκώς αύξηση στην κατανάλωση τσιπούρας και λαβρακιού.

Η Ελλάδα κατέχει σήμερα μερίδιο που αντιστοιχεί στο 47% της συνολικής κατανάλωσης αυτών των ψαριών και το 2014 εξήγαγε σχεδόν 3.000 τόνους αξίας περίπου 15 εκατ. ευρώ.