27 Οκτωβρίου 2015

Μετά το κράξιμο λένε ότι θα δώσουν τα χρήματα για τη κάρτα σίτισης και τα οικογενειακά επιδόματα

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών, δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, βάζουν σημερινές πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες, η κάρτα σίτισης θα δοθεί στις 30 Οκτωβρίου και την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα.

Μετά το αλαλούμ της περασμένης εβδομάδας και τις ημερομηνίες που δεν τηρήθηκαν, ασφαλείς πληροφορίες του newpost από το περιβάλλον της αναπληρώτριας υπουργου για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, διευκρινίζουν ότι πρόκειται για τελικές ημερομηνίες, οι οποίες είναι ανακοινώσιμες και θα τηρηθούν αυτή τη φορά.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι -εκτός απρόοπτου- αυτή την Παρασκευή οι δικαιούχοι θα έχουν πρόσβαση στην κάρτα σίτισης, ενώ την Δευτέρα το πρωί θα βρουν στον λογαριασμό τους το ποσό που τους αντιστοιχεί για το οικογενειακό επίδομα.

Η καθυστέρηση στην εκταμίευση των οικογενειακών επιδομάτων ξεσήκωσε την περασμένη εβδομάδα θύελλα αντιδράσεων.

Χθες μάλιστα, τρίτεκνοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη μη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με το νόμο, η 20η Οκτωβρίου ήταν η ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος, όμως από τους 635.000 δικαιούχους μόνο οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις.

Οι υπόλοιποι 400.000 πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη.

Να σημειωθεί ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.

Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.

Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.