17 Οκτωβρίου 2015

Κεντροδεξιά υποψήφια δήμαρχος στην Κολονία μαχαιρώθηκε από άνδρα με «ρατσιστικά κίνητρα»

Η υποψήφια δήμαρχος της Κολονίας, στη δυτική Γερμανία, Χενριέτε Ρέκερ, μαχαιρώθηκε το Σάββατο σε αγορά όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία, ενέργεια με «ρατσιστικά κίνητρα», τα οποία συνδέονται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία.

Η κ. Ρέκερ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό από 44χρονο άνδρα, «ήταν υπεύθυνη για τους πρόσφυγες» στη δημαρχία της Κολονίας, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Άλμπερς, διευθυντής της αστυνομίας της Ρηνανίας της Βόρειας Βεστφαλίας. «Στο πλαίσιο αυτό, ο τόνος βρίσκεται σε μια πολιτική ενέργεια», πρόσθεσε.

Ο επιτιθέμενος, ο οποίος ανακρίθηκε μετά την επίθεση, «είπε ότι διέπραξε αυτή την ενέργεια με ρατσιστικό κίνητρο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Κολονίας Νόρμπερτ Βάγκνερ, σε συνέντευξη Τύπου.

Ανεξάρτητη υποψήφια υποστηριζόμενη από τους συντηρητικούς της Άγκελα Μέρκελ, η Χενριέτε Ρέκερ υπέστη «σοβαρά τραύματα», ανέφερε ο Άλμπερς, διευκρινίζοντας ότι η κατάστασή της είναι «σταθερή». Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά άλλη μία γυναίκα, διευκρίνισε ο κ. Βάγκνερ.

Άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά από τον Γερμανό δράστη, ο οποίος είναι μακροχρόνια άνεργος και «μη ενεργός πολιτικά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χάικο Μάας, κατήγγειλε «μια αδιανόητη και αποτρόπαιη ενέργεια», ενώ η πρωθυπουργός της περιοχής στην οποία ανήκει η Κολονία, της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Ανελόρε Κραφτ, είδε «μια επίθεση κατά της δημοκρατίας».

Η υποψήφια βρισκόταν σε πληροφοριακό σταντ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της κ. Μέρκελ, όταν δέχθηκε την επίθεση.

Η κ. Ρέκερ, ελάχιστα γνωστή εκτός Κολονίας, θεωρείται από τους επικρατέστερους υποψηφίους για τη δημαρχία της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας, που έχει 980.000 κατοίκους, κατά τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Η Γερμανία αναμένει εντός του 2015 περίπου 800.000 αιτούντες άσυλο, ιστορικό ρεκόρ, ωστόσο η πολιτική ανοίγματος των συνόρων από πλευράς της καγκελαρίου έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις από όλες τις πλευρές.

http://lykavitos.gr/archives/232145