23 Οκτωβρίου 2015

Βίντεο: Η ρωσική αεροπορία βομβαρδίζει γέφυρα στον Ευφράτη ποταμό

Στόχος των Ρώσων ήταν να ανακόψουν τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα και πολεμοφόδια του ISIS – Τα πλάνα αναδεικνύουν την ακρίβεια του βομβαρδισμού



Η ρωσική αεροπορία έπληξε γέφυρα στον Ευφράτη ποταμό, κοντά στην πόλη της Συρίας, Deir ez-Zor, με στόχο να ανακόψει τον ανεφοδιασμό σε τρόφιμα και πολεμοφόδια του ISIS. Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση επιβεβαίωσε την επίτευξη του στόχου και έδωσε στη δημοσιότητα το εντυπωσιακό βίντεο του βομβαρδισμού, επισημαίνοντας την ακρίβεια του πλήγματος.

Ο συγκεκριμένος στόχος χαρακτηρίστηκε «κλειδί» από τους Ρώσους, καθώς στη συγκεκριμένη πόλη έχουν εντοπιστεί σημαντικές δυνάμεις του Ισλαμικού Στρατού. Η ακρίβεια του βομβαρδισμού χαρακτηρίστηκε «χειρουργική» και «καίρια», καθώς και ισχυρό πλήγμα για την οργάνωση του στρατού του Ισλαμικού Κράτους.

Ανακοινώθηκε επίσης, ότι η ρωσική αεροπορία έπληξε 72 στόχους τζιχαντιστών, σε 53 επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στη Συρία. Από την έναρξη των αεροπορικών επιθέσεων κατά των Τζιχαντιστών, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει 819 στόχους, σε 934 επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Δείτε το βίντεο με τον βομβαρδισμό...