18 Οκτωβρίου 2015

Μεταγραφές έκπληξη στην κούρσα διαδοχής

Ποιος στηρίζει ποιον στη Νέα Δημοκρατία σε όλη την Ελλάδα

Μπορεί να απομένουν περισσότερες από 30 μέρες για να ολοκληρωθεί η εσωκομματική μάχη στη ΝΔ, αλλά τέως και νυν βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, πολιτευτές, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και κομματικά στελέχη παίρνουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξουν στρατόπεδο την τελευταία στιγμή.

Σήμερα το «Π» κάνει μια πρώτη καταγραφή της «γαλάζιας» ανθρωπογεωγραφίας, με τις μεταγραφές, τις εκπλήξεις και τις μετακινήσεις στελεχών, με βάση πάντα τα σημερινά δεδομένα.

Αττική: Μετράνε τις δυνάμεις τους οι υποψήφιοι

Στην Α΄Αθηνών, η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της αναφορικά με τον υποψήφιο που θα ψηφίσει. Ίδια στάση φαίνεται να κρατάει και ο Βασίλης Κικίλιας, αν και ο ίδιος έχει ανοιχτή γραμμή με σαμαρικά στελέχη που στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Πάντως, οι δύο πρώην υπουργοί Τουρισμού και Δημοσίας Τάξης αντίστοιχα έχουν τακτική επικοινωνία.

Αντίθετα, η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Νικήτα Κακλαμάνη στηρίζουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης κινείται ανοιχτά υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη Β΄ Αθηνών, ο Νίκος Δένδιας στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπως και η Άννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη, ο Μάκης Γιακουμάτος και η Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έχει εκδηλωθεί, αλλά έχει καλές σχέσεις τόσο με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κινείται στη γραμμή της σιωπής, αν και ο πατέρας του, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι «σφίγγα», η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου στηρίζει σκληρά τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ η πρώην βουλευτής Τάνια Ιακωβίδου τάσσεται υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Μάκης Βορίδης εμφανίζεται θεσμικός, ενώ οι Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας έχουν βγει ανοιχτά και στηρίζουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η Γεωργία Μαρτίνου είναι «προεδρική». Ο αναπληρωτής πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χάρης Δαμάσκος δεν έχει πάρει ακόμα θέση, ενώ η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής, Φρόσω Σακελλαρίου, είναι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, σε αντίθεση με τον πρώην αντιδήμαρχο Διονύσου, Νίκο Πέππα, και την περιφερειακή σύμβουλο Φωτεινή Βρύνα που στηρίζουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Πάντως, ο γραμματέας της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτής στην Περιφέρεια Αττικής, Ανδρέας Τσώκος, τρέχει για τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην Α΄ Πειραιά, ο Κώστας Κατσαφάδος, αλλά και στη Β΄ Πειραιάο Γιάννης Τραγάκης τάσσονται υπέρ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ενώ μαζί τους είναι και ο «σαμαρικός» Φαήλος Κρανιδιώτης.

Η Πελοπόννησος είναι «μοιρασμένη»

Στην Κόρινθο, ο Χρήστος Δήμας θα στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα,ενώ ο πρώην υπουργός Νίκος Ταγαράς συντάσσεται με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στην ίδια περιοχή,όμως, δραστηριοποιείται και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης υπέρ του σημερινού προέδρου της ΝΔ, αφού συνδέονται με φιλία από τα παλιά, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Χρήστος Δημητρόπουλος, δραστηριοποιείται υπέρ του περιφερειάρχη.

Στην Καλαμάτα, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος κινείται προς τον σημερινό πρόεδρο, με τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπατζιώτη και τον πολιτευτή Μίλτο Χρυσομάλλη να στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο δήμαρχος, πάντως, Παναγιώτης Νίκας, είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Περικλής Μαντάς, με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην Αρκαδία, ο Κώστας Βλάσσης επιλέγει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και η κόρη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και πολιτεύτρια Εύη Τατούλη, ενώ ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έχει υπογράψει για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στην Αργολίδα, ο Γιάννης Ανδριανός στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, τον περιφερειάρχη. Στη Λακωνία, ο Θανάσης Δαβάκης βλέπει θετικά προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η Φεβρωνία Πατριανάκου κινείται προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Πάντως, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Κυριάκος Διαμαντάκος, στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Δυτική Ελλάδα «γέρνει» προς…

Στην Αχαΐα, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, με τον πρώην βουλευτή Θανάση Νταβλούρο και τον πολιτευτή Άγγελο Τσιγκρή στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως και ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Γιάννης Μάκκας.

Οι πρώην βουλευτές του νομού Νίκος Παπαδημάτος και Νατάσα Ράγιου, καθώς και οι πολιτευτές Γιώργος Καλαμαλίκης και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, στηρίζουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο πρώην υφυπουργός,όμως, Μιχάλης Μπεκίρης τρέχει για τον κουμπάρο του Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ανδρέας Μαζαράκης, για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην Αιτωλοακαρνανία, ο Μάριος Σαλμάς δεν έχει εκφραστεί, ενώ ο Κώστας Καραγκούνης, που ούτε και αυτός έχει ανοίξει τα χαρτιά του, κινείται μάλλον προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον περιφερειάρχη, όμως, στηρίζουν ανοιχτά και ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Κώστας Σύρρος, ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, κλίνει προς τον σημερινό πρόεδρο. Πάντως, το μέλος της ΠΕ, Έλενα Μάντζιου, στηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ακόμα ένα μέλος της ΠΕ, ο Θανάσης Μαυρομμάτης, τον σημερινό πρόεδρο.

Στην Ηλεία, ο Κώστας Τζαβάρας«βλέπει»προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αν και είναι πολιτικός φίλος με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως ο περιφερειάρχης είχε προλογίσει την προεκλογική του εκδήλωση στον Πύργο. Πάντως και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιώργος Χήνος,στηρίζει σκληρά τον περιφερειάρχη.

Η Ήπειρος «κοιτάζει» προς τον περιφερειάρχη

Στα Ιωάννινα, ο Κώστας Τασούλας έχει βγει ανοιχτά με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο πρώην υπουργός Σταύρος Καλογιάννης και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Πάντως, η περιφερειακή σύμβουλος Παναγιώτα Μητροκώστα τρέχει για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στην Άρτα, ο Γιώργος Στύλιος θα στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ο πρώην βουλευτής του νομού Κώστας Παπασιώζος τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Πάντως και ο πρόεδρος του νοσοκομείου Άρτας και παλιός ΟΝΝΕΔίτης, Νίκος Κατσακιώρης, τα δίνει όλα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην Πρέβεζα, ο Στέργιος Γιαννάκης στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως και η πολιτεύτρια Μαρία Κατσικοβόρδου. Στη Θεσπρωτία, ο Βασίλης Γιόγιακας,επίσης, κινείταιπρος την πλευρά Τζιτζικώστα, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ενώ ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας μιλάει με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η Στερεά Ελλάδα για τρεις υποψηφίους

Στην Εύβοια, τόσο ο Σίμος Κεδίκογλου όσο και ο Κώστας Μαρκόπουλος στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Απόστολος Βαρδοκώστας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη Φθιώτιδα, ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει ταχθεί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο δήμαρχος Δομοκού, Δημήτρης Τζιαχρήστας, με τον περιφερειάρχη.

Στη Βοιωτία, ο Ευάγγελος Μπασιάκος, όπως και ο πρώην βουλευτής, Ανδρέας Κουτσούμπας,στηρίζουν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο Μιχάλης Γιαννάκης, που είχε περάσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον περιφερειάρχη. Στην Ευρυτανία, ο Γιώργος Κοντογιώργος είναι μαζί με τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ο πρώην βουλευτής Δημοσθένης Τσαμάκης είναι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Θεσσαλία είναι για… δύο

Στη Λάρισα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κινείται προς την πλευρά Μεϊμαράκη, ενώ ο Χρήστος Κέλλας δεν έχει πάρει θέση ακόμα. Πάντως, τόσο ο πρώην δήμαρχος Λάρισας, όσο και η πρώην αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου στηρίζουν τον σημερινό πρόεδρο.

Στη Μαγνησία, ο Χρήστος Μπουκώρος στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ η πρώην υφυπουργός Ζέτα Μακρή τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στα Τρίκαλα, ο Κώστας Σκρέκας έχει βγει ανοιχτά υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως και ο πολιτευτής Θανάσης Λιούτας, αλλά και ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Νίκος Μουζακιάρης. Ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης τρέχει για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ενώ ο Μιχάλης Ταμήλος λέει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Στην Καρδίτσα, ο Κώστας Τσιάρας μιλάει με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπως και η πρώην βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα που έχει βγει ανοιχτά υπέρ του σημερινού προέδρου,ενώ η πρόεδρος ΝΟΔΕ, Σοφία Τόλια, στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Γκιουλέκας στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο Σταύρος Καλαφάτης, η Έλενα Ράπτη και οι πρώην υφυπουργοί Γιώργος Ορφανός και Κώστας Κιλτίδης τάσσονται υπέρ του περιφερειάρχη, όπως και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης, και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Το μέλος της ΠΕ και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Βίκυ Νάκου, με την πρώην γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βίκυ Ευταξά, και τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μπακατσέλο, στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πολιτευτής Στράτος Σιμόπουλος τάσσονται υπέρ του ΕυάγγελουΜεϊμαράκη, όπως και οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κώστας Τσιλώνης, και Ανατολικής, Γιάννης Πάιδας.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης, ο Θόδωρος Καράογλου τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο Σάββας Αναστασιάδης τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Γαλαμάτης. Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Κυριάκος Λάζος, τον σημερινό πρόεδρο, ενώπρος τα εκεί φαίνεται να κλίνει και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στις Σέρρες, ο «γαλάζιος» βουλευτής Κώστας Καραμανλής κρατάει ίσες αποστάσεις προς όλους τους υποψηφίους, μετά την ηχηρή του παρέμβαση,ενώ η Φωτεινή Αραμπατζή στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Πάντως, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕ, Σπύρος Μάμαλης, είναι με τον περιφερειάρχη, όπως και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουντζίδης.

Στην Πέλλα, ο Γιώργος Καρασμάνης στηρίζει τον περιφερειάρχη, όπως και ο πρώην βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, ενώ ο Δάνης Τζαμτζής δίνει σκληρό αγώνα για τον κουμπάρο του, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Πάντως, ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, και ο περιφερειακός σύμβουλος, Λάκης Βασιλειάδης, στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ο γραμματέας της ΚΕΔΕ και αντιδήμαρχος Έδεσσας, Γιάννης Μουράτογλου, τον σημερινό πρόεδρο.

Στην Ημαθία, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως και ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ενώ η πρώην βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά κινείται μάλλον προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στην Πιερία,ο Κώστας Κουκοδήμος ναι μεν στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αλλά η δήλωσή του περί αποχώρησης του σημερινού πρόεδρου την κατάλληλη στιγμή έχει δημιουργήσει ερωτήματα.

Η Άννα Μάνη δεν έχει ακόμα εκφραστεί, ενώ ο «καραμανλικός»Γιώργος Κωνσταντόπουλος στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως και ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Ηλίας Τάπρας. Πάντως, η «σαμαρική» πρόεδρος του ΙΚΥ, Έφη Μπάσδρα, υποστηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στο Κιλκίς, ο Γιώργος Γεωργαντάς στηρίζει τον περιφερειάρχη, ενώ ο πρόεδρος ΝΟΔΕ, Τριαντάφυλλος Πετρόγλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη Χαλκιδική και ο Γιώργος Βαγιωνάς κινείται υπέρ της υποψηφιότητας του σημερινού προέδρου, όπως και ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, με τον πρώην βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιο να «βλέπει» Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Δυτική Μακεδονία «παίζει» Κυριάκο

Στην Κοζάνη, ο Γιώργος Κασαπίδης φαίνεται να στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπως και ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, ενώ ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, όπως ο πολιτικός του φίλος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πάντως, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Ευλαμπία Πρώιου, στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο πολιτευτής Κοζάνης Γιώργος Τοπαλίδης τρέχει για τον περιφερειάρχη.

Στην Καστοριά, η Μαρία Αντωνίου μάλλον στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ στελέχη του κόμματος στον νομό, όπως ο πρώην διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Σημαιοφορίδης, και ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στα Γρεβενά, ο πρώην βουλευτής Τιμολέων Κοψαχείλης, επίσης, τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Θανάσης Σταυρόπουλος, ενώ στη Φλώρινα ο Γιάννης Αντωνιάδης κινείται υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Θωμάς Θεοδώρου.

Στη Θράκη έχει δύναμη ο Βαγγέλης

Στον Έβρο, ο Τάσος Δημοσχάκης δεν έχει πάρει ακόμα θέση,ενώ ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος και ο Άκης Γεροντόπουλος στηρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη Ροδόπη, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει βγει ανοιχτά υπέρ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όπως και ο πρώην βουλευτής Αλέκος Κοντός στην Ξάνθη.
Στη Δράμα, ο Δημήτρης Κυριαζίδης δεν έχει εκφραστεί, αλλά καλοβλέπει τον Άδωνι Γεωργιάδη,ενώ στην Καβάλα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Ιόνιο είναι όλα ανοιχτά

Στο Ηράκλειο, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ ο πρώην βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης φαίνεται να στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στα Χανιά, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης κινείται προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο Μανούσος Βολουδάκης στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο Λασίθι, ο Γιάννης Πλακιωτάκης στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Ηλία Σταυρακάκη,να τάσσεται υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ στο Ρέθυμνο ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν έχει ακόμα εκφράσει την άποψή του.

Στα Δωδεκάνησα, ο Μάνος Κόνσολας στηρίζει τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, ενώ οι πρώην βουλευτές Γιάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη τον περιφερειάρχη, με τον Βασίλη Υψηλάντη να μην έχει εκφραστεί ακόμα. Πάντως, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκου, παίζει σκληρά τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ στις Κυκλάδες ο Γιάννης Βρούτσης τον σημερινό πρόεδρο.

Στην Κέρκυρα, ο Στέφανος Γκίκας δίνει αγώνα για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στη Σάμο, ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος στηρίζει επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Στέφανος Νικολάου, τον περιφερειάρχη.

Στη Μυτιλήνη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου κλίνει προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ο πρώην βουλευτής Παύλος Βογιατζής στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στη Χίο, ο Νότης Μηταράκης τρέχει για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Καρμαντζής στηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι ευρωβουλευτές και οι βουλευτές Επικρατείας

Από τους ευρωβουλευτές, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο Γιώργος Κύρτσος και η Μαρία Σπυράκη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ η Ελίζα Βόζεμπεργκ δεν έχει μιλήσει ακόμα, αλλά «βλέπει»προς τον σημερινό πρόεδρο.

Όσον αφορά τους βουλευτές Επικρατείας, ο Βασίλης Οικονόμου στηρίζει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ ο Θόδωρος Φορτσάκης δεν έχει εκφραστεί, με τη Νίκη Κεραμέως να έχει σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσο για τον Δημήτρη Σταμάτη, περιμένει τον Αντώνη Σαμαρά.

Του Γιώργου Σιαδήμα
http://www.paraskhnio.gr/metagrafes-ekpliksi-stin-koyrsa-diado/