17 Οκτωβρίου 2015

Γκάφα των παραγωγών του "Homeland" - Προβλήθηκαν υβριστικά συνθήματα

Γκάφα τεραστίων διαστάσεων έκαναν οι συντελεστές της διάσημης αμερικανικής σειράς Homeland, αφού οι παραγωγοί ζήτησαν από καλλιτέχνες γκράφιτι να "διακοσμήσουν" με αραβικά συνθήματα το σκηνικό ενός επεισοδίου, ωστόσο οι Άραβες καλλιτέχνες έγραψαν υβριστικά συνθήματα.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της σειράς παρήγγειλαν σε καλλιτέχνες του δρόμου να γράψουν συνθήματα, όπως "ο Θεός είναι μεγάλος" στο σκηνικο ενός συριακού προσφυγικού καταυλισμού, ώστε να φαίνεται πιο αυθεντικό, όμως οι Άραβες καλλιτέχνες έγραψαν: "Το Homeland είναι ρατσιστικό", "Το Homeland είναι αστείο, αλλά δεν γελάμε" και "Το Homeland είναι φάρσα".

Πάντως, κανείς από τους συντελεστές δεν κατάλαβε πριν την προβολή τι συνέβη, και το επεισόδιο προβλήθηκε κανονικά. Οι καλλιτεχνες λενε ότι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που η σειρά προβάλλει τη Μέση Ανατολή και το Ισλάμ.

Ένας εκ των δημιουργών του Homeland είπε ότι θα προτιμούσε οι εικόνες αυτές να μην είχαν προβληθεί, αν και πρόσθεσε ότι θαυμάζει αυτό το "καλλιτεχνικό σαμποτάζ", επειδή βοηθά τον διαπολιτισμικό διάλογο.


http://www.megatv.com/