18 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΙ; ΚΑΤΟ@ΡΗΘΗΚΕ; ΤΡΟΜΑΞΕ; Θεοδωράκης: Είπα στον κ. Τσίπρα ότι το όριo είναι μέχρι εδώ

Όλο και πιο κάτω πέφτει ο Θεοδωράκης που σε λίγο θα συναγωνίζεται σε γραφικότητα τον Λεβέντη...

Το Ποτάμι θα μείνει στην αντιπολίτευση, τονίζει σε συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα ότι κάνει το λάθος των μνημονιακών προκατόχων του.


«Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο. Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος -κομματικό κράτος, αδιαφάνεια στις αποφάσεις- και αντιστρατεύεται κάθε νεωτεριστική ιδέα. Κάνει το λάθος όλων των προηγούμενων μνημονιακών πρωθυπουργών. Διατάσσει οριζόντιες περικοπές σε όλους και δεν θέλει να συγκρουστεί με συντεχνίες», δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού στην Real News.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι πολλές αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών ρίχνουν νερό στον μύλο της διαφθοράς, τονίζοντας ότι αυτή δεν αντιμετωπίζεται με διακηρύξεις. «Αν ήταν έτσι και όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί θα είχαν πάρει Όσκαρ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει ότι το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση. «Με 4% δεν μπορούμε να καθορίσουμε τις πολιτικές αποφάσεις, για ποιον λόγο λοιπόν να μετέχουμε σε μια κυβέρνηση; Για τις λιμουζίνες; Δεν μας αρέσουν. Πόσο μάλλον που ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει τον συντηρητικό δρόμο.

Αναπαράγει τα αρνητικά του παρελθόντος –κομματικό κράτος, αδιαφάνεια στις αποφάσεις- και αντιστρατεύεται κάθε νεωτεριστική ιδέα», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι το Ποτάμι θα μείνει στην αντιπολίτευση «με οικοδομητικές προτάσεις, θα κάνουμε το καθήκον μας, θα ψηφίζουμε αυτά που είναι προς το συμφέρον των πολλών και θα καταψηφίζουμε αυτά που αναπαράγουν την κρίση».

Μιλώντας για τη λάσπη που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του δέχεται το Ποτάμι, τονίζει πως «οι υπόνομοι είναι ανεξάντλητοι» και διαπιστώνει ότι ορισμένοι στην Κουμουνδούρου που τώρα έχουν μετακομίσει στα υπουργεία και στο Μέγαρο Μαξίμου «δεν βάζουν μυαλό».

«Είπα στον κ. Τσίπρα ότι το όριό είναι μέχρι εδώ. Όποιος από το περιβάλλον του εκλαμβάνει τη μεγαθυμία μου ως αδυναμία θα χάσει», διαμηνύει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

http://lykavitos.gr/archives/232229