25 Νοεμβρίου 2015

ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ! Οι Τούρκοι παραδέχονται ότι για παραβίαση 17 δευτερόλεπτων καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό

[Και φυσικά η μαλ@κία στην Ελλάδα συνεχίζεται γιαυτό:
1. Παπαριές τύπου "ήταν προσχεδιασμένο" ή "ο Αμερικάνος τους έβαλε" κ.λπ είναι χωρίς ουσία αφού ο Τούρκος είχε προειδοποιήσει από την πρώτη μέρα ότι θα καταρρίψει ότι μπει στον εναέριο χώρο του, ενώ οι Ρώσοι είχαν παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο του Τούρκου και είχαν ζητήσει συγγνώμη φορτώνοντάς τα στο καιρό!
2. Για τις σοβαρές χώρες και όχι τα μπάχαλα τι ένα δευτερόλεπτο τι 1001.... αυτά τα "έλα μωρέ πως κάνεις έτσι για 17 δεύτερα" είναι ελληνικά
3. Καλά να πάθουν οι πο@τάνες οι Ρώσοι που τα τελευταία 100 χρόνια, είτε με κομμουνισμό είτε με κρυφοκομμουνισμό, τους θεωρούν συμμάχους και φίλους τους και τους στηρίζουν ακόμα και οικονομικά... Ας πάρουν τον πούλο τώρα μπας και μάθουν για τα επόμενα 100 χρόνια]

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος το διπλωματικό και στρατιωτικό παρασκήνιο που εξελίσσεται γύρω από την χθεσινή κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Σουχόι στα σύνορα με τη Συρία, γεγονός για το οποίο ήδη πολλά ξένα μέσα αναρωτιούνται εάν θα μπορούσε να είναι η σπίθα που θα ανάψει τη φλόγα ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με την Τουρκία να υποστηρίζει πως είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι θα λάβει κάθε απαραίτητο μέτρο σε περίπτωση που απειληθεί η ασφάλεια των συνόρων της και τη Ρωσία να απαντά κάνοντας λόγο για πισώπλατη μαχαιριά από αυτούς που ενισχύουν τους τζιχαντιστές, ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ενός τουρκικού εγγράφου από το Wikileaks.

egr.jpgΣύμφωνα με το τουρκικό έγγραφο, το οποίο είναι και αυτό που δόθηκε στον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, το ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για μόλις 17 δευτερόλεπτα!

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα αεροσκάφη είχαν προειδοποιηθεί αρκετά λεπτά πριν εισέλθουν στον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ από την άλλη αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters τόνισε ότι το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε στον συριακό εναέριο χώρο, αφού είχε μπει και βγει από τον τουρκικό.

Ομπάμα καλεί Ερντογάν

Την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καλεί για «ψυχραιμία και αποκλιμάκωση», ο Μπάρακ Ομπάμα προτίμησε να τοποθετηθεί διπλωματικά στο θέμα κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ.

Ο αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε ότι οι ΗΠΑ «ακόμη συγκεντρώνουν στοιχεία για το τι συνέβη» και εξήγησε ότι θα συνομιλήσει με τον Ερντογάν τα επόμενα 24ωρα: «Αναμένω ότι θα έχω επαφές άμεσα με τον πρόεδρο Ερντογάν μέσα στις προσεχείς ημέρες».

Πάντως, οι αμερικανοί δείχνουν να «καλύπτουν» την Τουρκία καθώς σε δηλώσεις τους σε μέσα, αξιωματούχοι αλλά και στρατηγοί των ΗΠΑ τονίζουν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Τούρκων να προασπίζονται τα εδαφικά τους δικαιώματα. Δήλωση που έκανε και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ...