11 Νοεμβρίου 2015

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Και Ερντογάν και το φιλικό Τουρκία-Ελλάδα θα δει ο Τσίπρας στην Κωνσταντινούπολη

Την επόμενη Τρίτη μαζί με Νταβούτογλου θα δουν ποδόσφαιρο - Με Ερντογάν και Νταβούτογλου θα έχει επίσημες συνομιλίες στην Άγκυρα την επόμενη Τετάρτη - Θα συζητήσουν για «τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις - με έμφαση στο Προσφυγικό - και τις διμερείς σχέσεις»

Τελικώς διήμερη θα είναι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία. Με νέα ενημέρωση, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ανασκεύασε τις προηγούμενες πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί αυθημερόν, την επόμενη Τετάρτη,  στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου θα παρακολουθήσουν και τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου Τουρκία-Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα την ίδια μέρα ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Φανάρι και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Την επομένη, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον ομόλογό του πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνάντηση Τσίπρα-Νταβούτογλου «θα επικεντρωθεί στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις - με έμφαση στο Προσφυγικό - και στις διμερείς σχέσεις».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η επίσκεψη πραγματοποείται «σε συνέχεια πρόσκλησης που απηύθυνε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Νταβούτογλου κατά τη διμερή συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών  στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη, θα έχει συνάντηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στην 'Αγκυρα, όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.