12 Νοεμβρίου 2015

Νέα Υόρκη: Νεκρός βρέθηκε ο γνωστός μπασκετμπολίστας Αλί Καραντενίζ

Ο τουρκικής υπηκοότητας Αμερικανός μπασκετμπολίστας, με το όνομα Μάϊκλ Ράιτ (γνωστός κυρίως στην Ευρώπη με το τούρκικο όνομα Καραντενίζ) βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του στο Μπρούκλιν Μπορεί να μην αποτέλεσε ένα από τα πρωτοκλασάτα ονόματα του μπάσκετ, όμως η ζωή του και το τέλος του είχαν μία μυθιστορηματική διάσταση. Ο λόγος για τον Μάικλ Ράιτ (ή Αλί Καραντενίζ όπως έγινε γνωστός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ), ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο Μπρούκλιν.

Ο μπασκετμπολίστας αγνοείτο από το περασμένο Σάββατο και τελικά βρέθηκε μετά από υπόδειξη κάποιου περαστικού που είδε το πτώμα μέσα στο μεγάλο τζιπ το οποίο ήταν καλυμμένο από μια στοίβα σκουπιδιών και φύλλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός του προήλθε από μία πληγή στο κεφάλι, τα οποία πρέπει να έγιναν από δυνατά χτυπήματα με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Η ιατροδικαστική έρευνα που γίνεται από την Αστυνομία θα δείξει τα πραγματικά αίτια του θανάτου του, ενώ αναζητείται και ο ο δράστης της στυγερής δολοφονίας.



Πάντως πηγές της αστυνομίας της Νέας Υόρκης εξετάζουν και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, καθώς υποστηρίζουν ότι ο παίκτης έπασχε από διπολική διαταραχή.

Ο Μάικλ Ράιτ όπως είναι γνωστός στην Αμερική, γεννήθηκε το 1980 στο Σικάγο, και είχε γίνει ντραφτ από τους Νικς το 2001. Όμως δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα των ΗΠΑ και ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι στα ευρωπαϊκά γήπεδα, περνώντας από πολλές ομάδες, σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Γερμανία και η Γαλλία.

Το μεγαλύτερο και πιο γόνιμη της καριέρας του πάντως το πέρασε στην Τουρκία, όπου αγωνίστηκε στις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, ανάμεσά τους και την Μπεσίκτας. Μάλιστα το 2010 πήρε και την Τουρκική υπηκοότητα, μαζί και το νέο του όνομα, Αλί Καραντενίζ.

Την φετινή χρονιά ξεκίνησε να παίζει με την γαλλική ομάδα της Σολέ, όμως μετά από λίγα παιχνίδια υπήρξε συναινετικό διαζύγιο μεταξύ της ομάδας και του παίκτη, λόγω της κακής του απόδοσης.