14 Νοεμβρίου 2015

Και οι δύο ύποπτοι για το μακελειό στο Παρίσι πέρασαν από την Λέρο

Και ο δεύτερος Σύρος τζιχαντιστής που εικάζεται ότι ήταν μεταξύ των μακελάρηδων του Παρισιού, είχε περάσει από την Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα που έκαναν οι ελληνικές αρχές στη λίστα των 10 υπόπτων που έστειλαν οι γαλλικές αρχές για να ταυτοποιθούν οι τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο.

Ο δεύτερος ύποπτος, πέρασε στις 7 Αυγούστου στη χώρα μας και αυτός από την Λέρο. Είναι 30 ετών.

Οπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα το iefimerida.gr - και επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη - άλλος ένας από όσους εικάζεται ότι ήταν μεταξύ των οκτώ τρομοκρατών είχε περάσει επίσης από την Λέρο στις 3 Οκτωβρίου.  Αυτός ήταν 25 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr είχε φθάσει στη Λέρο μαζί με ακόμη 70 παράνομους μετανάστες και είχε συλληφθεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μαζί του διαβατήριο και ότι κατεγράφη και ταυτοποιήθηκε στο hotspot του νησιού. Δύο ημέρες αργότερα έφυγε από τη χώρα μας και προφανώς, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, κατευθύνθηκε στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές ζήτησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της συνεργασίας τους μετά τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις, να ελέγξει αν έχουν περάσει απο την χώρα μας 10 συγκεκριμένα άτομα,  δίνοντας έμφαση σε δύο εξ αυτών, που τους απασχολούσαν στο πλαισιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.