22 Νοεμβρίου 2015

Περί ευθύνης...

Της Νίκης Τζαβέλα

Το ιστορικό μας παρελθόν, μας οδηγεί στις αποφάσεις του μέλλοντος. Όσες φορές οι πολιτικοί αποφάσισαν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον, η χώρα το πλήρωσε ακριβά. Αν κάνει κανείς μια αποτίμηση αρκετών πολιτικών αποφάσεων, όπου υπερίσχυσε ο εγωισμός, τα αισθήματα, η ιδιοτέλεια και κάθε είδους υποκειμενική εκτίμηση, θα συγκλονιστεί από τα τραγικά αποτελέσματα.

Αποτελέσματα που ορίζουν το μέλλον της χώρας, και τη μοίρα του κάθε πολίτη.

Το φιάσκο των εκλογών ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΝΔ, είναι τρανό παράδειγμα των ανωτέρω. Σε συνδυασμό με απίστευτη επιπολαιότητα και εγωπάθεια, στερείται η χώρα την άμεση εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την εναλλακτική, που σου δίνει ασφάλεια στα τρομακτικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η ΕΛΛΑΔΑ.

Πλήρης η κατάρρευση της οικονομίας μας.

Πλήρης η απώλεια της κοινωνικής μας συνοχής, εξ αιτίας του προσφυγικού και μεταναστευτικού. Άδηλο το μέλλον και ο Ευρωπαϊκός ρόλος της χώρας. Αποθήκη κατατρεγμένων; Το σύγχρονο νησί Έλλις, με κλειστά σύνορα; Και η Νεοδημοκρατική ηγεσία να παίζει με κωμικό τρόπο το δικό της Game of Thrones.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ ! Είναι ώρα ΤΩΡΑ για τακτικισμούς; Τώρα χρειάζεται νηφάλια και αντικειμενική στρατηγική, για το μέλλον και την επιβίωση της παράταξης. Απαιτείται ΣΕΒΑΣΜΟΣ σε αυτούς τους πολίτες που με τόσο δύσκολες συνθήκες, προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία.

Τώρα, σήμερα, οι Πρόεδροι Καραμανλής και Σαμαράς, οφείλουν να κάνουν κοινή συνεδρίαση με τους τέσσερις υποψήφιους. Να κλειστούν οι έξι σε ένα δωμάτιο, και να λεχθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όση ώρα χρειαστεί. Να τεθούν ΟΛΟΙ προ των ιστορικών ευθυνών τους. Να βεβαιωθούν ότι ΟΛΟΙ καταλαβαίνουν απόλυτα ότι το σημερινό φιάσκο και οι συνέπειές του, ΣΙΓΟΥΡΑ θα καθορίσουν το μέλλον μας. Αν δεν το καταλαβαίνουν, δεν κάνουν ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ για Αρχηγοί ΑΛΛΑ ούτε για πολιτικοί.

ΚΑΛΑ οργανωμένες εκλογές με ανοιχτή διαδικασία, είναι μια από τις αρχές της ευρωπαϊκής, φιλελεύθερης παράταξής μας.

Θεωρώ ότι το καλύτερο σχόλιο για την ΕΛΛΑΔΑ, έγινε από τον Γερμανό Υπουργό ΣΟΙΜΠΛΕ: «Στην ΕΛΛΑΔΑ, απέτυχε η ελίτ. Η πολιτική, ακαδημαϊκή, επιχειρηματική, θρησκευτική, δικαστική Ελίτ».

Αν ήμουν Καραμανλής η Σαμαράς, δεν θα ήθελα να συμπεριληφθώ, σε αυτή την Ελίτ.

http://www.liberal.gr/arthro/21912/epikairotita/2015/na-tethoun-oloi-pro-ton-istorikon-tous-euthunon.html