03 Νοεμβρίου 2015

Αλέξης Τσίρπας! Ο ήρωας δολοφόνων, κλεφτών και απατεώνων

Ούτε ροκ σταρ να ήταν ο Αλέξης! Θα μάθατε για τη θερμότατη υποδοχή που επιφύλαξαν οι κρατούμενοι στις φυλακές  Διαβατών στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Όρθιοι τον χειροκροτούσαν, τον επευφημούσαν, του φώναζαν «μπράβο, Αλέξη» την ώρα που περνούσε από μπροστά τους, του επεφύλαξαν υποδοχή… ροκ σταρ!

Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι στις πρόσφατες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου οι κρατούμενοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό… Τσαουσέσκου!

Όπως με διαβεβαίωσε ο Τάσος Παπαδόπουλος, διευθυντής των φυλακών, ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε το… 85,66% των ψήφων των κρατουμένων. Συνεπώς τον κ. Τσίπρα τον αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι σαν ήρωα.

Και το απέδειξαν. Γιατί – πιθανόν ούτε αυτό να το γνωρίζετε – τον αποθέωσαν και για δεύτερη φορά όταν επισκέφθηκε τη θεραπευτική κοινότητα «ΚΕΘΕΑ Προμηθέας» και μία τρίτη φορά όταν επισκέφθηκε το σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» που βρίσκεται εντός των φυλακών (οι μαθητές φώναζαν ρυθμικά «Τσίπρας- Τσίπρας»).

Και σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι επευφημίες, οι μαθητές τού δώρισαν και μια πήλινη τρισδιάστατη μεζονέτα (μακέτα) που απεικόνιζε λεπτομερώς τα στάδια κατασκευής της. Έργο των μαθητών προς τον Πρωθυπουργό, που επέλεξαν αυτό το δώρο να του κάνουν επειδή ο «Πρόεδρος είναι μηχανικός και καταλαβαίνει από κατασκευές».

Ο κ. Τσίπρας έμεινε επί τρεις ώρες στη φυλακή συζητώντας με τους κρατουμένους και στην παρατήρησή τους ότι οι ποινές θα πρέπει να επιβάλλονται με πιο ανθρώπινο χαρακτήρα απάντησε: «Ηδη η κυβέρνηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση», πράγμα που σημαίνει αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα. Μόνο που δεν είχε άλλο χρόνο και δεν κάθησε να φάει μαζί τους, αλλά ενδιαφέρθηκε για το τι θα φάνε οι κρατούμενοι. Ρεβίθια στον φούρνο, τουρσί, ελιές, ντομάτα και ραβανί ως γλυκό, όπως μας αποκαλύπτει ο Βηματοδότης.