23 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ! "Κάηκε" η πρόταση για Γιαννάκου-Βορίδης: Αστοχία και ανικανότητα-Κακλαμάνης εναντίον Παπαμιμίκου: Τι είπε για Μεϊμαράκη και Καραμανλή

Με τους Κ. Μητσοτάκη και Α. Τζιτζικώστα να καλούν ανοιχτά τον Β. Μεϊμαράκη να παραχωρήσει τη θέση του σε άλλον, αλλά και στελέχη που πρόσκεινται στους δύο υποψηφίους να κάνουν το ίδιο “έπεσε” ανοιχτά στο τραπέζι το όνομα της Μ. Γιαννάκου για τη θέση του μεταβατικού προέδρου που θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές.

Όπως επιβεβαίωσε η ίδια η κ. Γιαννάκου έλαβε τηλεφώνημα από τον Κ. Μητσοτάκη, “είπα ότι για να βοηθήσω γιατί είναι βαρύ καθήκον θα πρέπει αυτό να γίνει αποδεκτό από τους βουλευτές τους υποψήφιους και τα όργανα του κόμματος”.


Ως προς το πότε πρέπει να γίνουν τώρα οι εκλογές η κ. Γιαννάκου είπε πως “πρέπει να δούμε την πραγματικότητα σε σχέση με αυτούς που θα αναλάβουν τη διαδικασία, θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή. Από εκεί που έμεινε το θέμα θα πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό ώστε να μην έχουμε αμφισβητήσεις”.

Ωστόσο απ' την πλευρά Μεϊμαράκη δεν υπάρχει πρόθεση παραίτησης την ώρα όμως που υπάρχουν και σφοδρές αντιδράσεις στελεχών για τη στάση του και τις ευθύνες που έχει.

“Δεν έχω ακούσει από τον πρόεδρο να πει κάτι” είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης “να πει έστω ένα συγνώμη”. Μάλιστα επέρριψε σαφείς ευθύνες και στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν θα έπρεπε να είναι και υποψήφιος.

Βορίδης: Αστοχία και ανικανότητα

Την αναγκαιότητα ανάληψης ευθύνης για το χθεσινό φιάσκο στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία, επισήμανε ο Μάκης Βορίδης, κάνοντας λόγο για “απίστευτη αστοχία και ανικανότητα” και βαθιά απογοήτευση που αισθάνεται ο ίδιος προσωπικά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε ως πολιτικά υπεύθυνο του φιάσκου τον πρόεδρο της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δημιουργούνται συγκρούσεις από τη διπλή του ιδιότητα, εκτίμησε ωστόσο πως δεν υπάρχει “πολιτική δολιότητα”.

Αναφερόμενος στις πολιτικές επιπτώσεις που θα έχει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το φιάσκο των εκλογών, τόνισε πως “για να καλύψουμε τη ζημιά που έχουμε υποστεί απ' αυτό το γεγονός χρειάζεται πολύ υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα”, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι προτεραιότητα είναι η διενέργεια των εκλογών, ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Επίθεση Κακλαμάνη σε Παπαμιμίκο - Τι είπε για Μεϊμαράκη και Καραμανλή

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, άστραψε και βρόντηξε κατά του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ενώ χαρακτήρισε «φιάσκο» την αναβολή των εκλογών.

«Ο πρωταγωνιστής αυτού του φιάσκου, γιατί για φιάσκο πρόκειται, ο οποίος έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Ανδρέας Παπαμικίκος και παριστάνει ακόμα τον γραμματέα του κόμματος, έχει μπει σε ένα λαγούμι και δεν λέει να βγει. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Ζητάω συγγνώμη στους απλούς και ανώνυμους Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες».

«Ακόμη και ο κ. Τζιτζικώστας που είναι φίλος με τον κ. Παπαμιμίκο, ζήτησε την παραίτησή του», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ για το ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, που ζήτησε και ο κ. Τζιτζικώστας αλλά και ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Είναι αστείο να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης».

«Αν εντός της ημέρας οι 4 υποψήφιοι δεν συνεννοηθούν, τότε την εγγύση των διαδικασιών θα την πάρει στα χέρια της η κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Καραμανλής είναι μέλος της ΚΟ», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: