12 Νοεμβρίου 2015

Σε ποιες χώρες καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες,που καπνίζουν πιο πολύ - Ο «πρωταθλητισμός» της Ελλάδας [εικόνες]

Μπορεί να πιστεύετε πως οι Αμερικανοί τρώνε περισσότερο, πως οι Ρώσοι πίνουν πολλοί και πως οι Τούρκοι είναι οι τοπ οπαδοί του καπνίσματος. Ολες αυτές οι πεποιθήσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά μύθοι.
Νέα γραφήματα έρχονται να δώσουν απαντήσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Organisation for Economic Co-operation and Development, για να αναλύσουν και να αποκαλύψουν σε ποιες χώρες καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες, αλκοόλ, και που καπνίζουν πιο πολύ.

Οι χάρτες, που δείχνουν τα δεδομένα πρόσληψης θερμίδων μεταξύ του 2004 και του 2013, αποκαλύπτουν πως το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης τρώνε πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο.


Εν τω μεταξύ, λάτρεις του αλκοόλ φαίνεται να είναι οι Λιθουανοί, οι οποίοι καταναλώνουν περίπου 14 λίτρα ετησίως. Ακολουθούν, η Εσθονία, η Γαλλία, η Τσεχία και η Ιρλανδία με μέσο όρο 11 με 12 λίτρα, ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται έξω από την 10άδα.


Οσον αφορά το κάπνισμα, οι Ελληνες φαίνεται πως είναι «φουγάρα», καθώς φιγουράρουν στην πρώτη θέση της σχετική λίστας. Το 40% των ατόμων άνω των 15 ετών καπνίζουν κατά μέσο όρο 9 τσιγάρα την ημέρα. Το Βέλγιο και η Ιαπωνία κλείνουν την τριάδα.



Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως η Ισλανδία είναι η μοναδική χώρα που οι γυναίκες κάπνιζαν περισσότερο από τους άνδρες, με το συνολικό ποσοστό κατανάλωσης καπνού, ωστόσο, να είναι από τα χαμηλότερα.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των εθνών του ΟΟΣΑ υπήρξε στη Νότια Κορέα, όπου το 37% των ανδρών είναι καπνιστές, ενώ το ποσοστό στις γυναίκες είναι μικρότερο της τάξης του 5%.

Πηγή και επικαιροποιημένα γραφήματα στο http://recoverybrands.com/consumption-by-country/