20 Νοεμβρίου 2015

ΣΩΣΤΗ Η ΡΕΝΑ: Αφού με ψηφίζουν τα γίδια δεν θα σας απαντήσω και σας γράφω στα παπάρια μου

Απάντηση (αν τη διαβάσετε μη γελάσετε πολύ...) δίνουν κύκλοι της Ρένας Δούρου στις καταγγελίες του Ποταμιού ότι «τρία συγγενικά της πρόσωπα μισθοδοτούνται από το κράτος».

«Όπως και σε άλλη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν, όταν επιχειρήθηκε η σπίλωση της Ρένας Δούρου, έτσι και σήμερα η μόνη απάντηση είναι : αξιοπρέπεια, διαφορετικό ήθος, νομιμότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν το βίο όλων μας και είναι οι τελικοί κριτές» ανέφεραν κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής σχολιάζοντας τις καταγγελίες.

Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, επικαλούμενο δημοσίευμα της ιστοσελίδας liberal.gr, υποστήριξε ότι «τέσσερα μέλη της οικογένειας της Ρένας Δούρου, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας, μισθοδοτούνται πλέον από το κράτος».

«Ο πρώτος», σύμφωνα με το Ποτάμι, «είναι ο σύντροφος της περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννης Μπεσίνης, ο οποίος  τοποθετήθηκε το καλοκαίρι διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ. Ο δεύτερος, ο αδελφός της κυρίας Ρένας Δούρου, Πάνος Δούρος, φέρεται να εισπράττει "ενάμιση μισθό" ως απασχολούμενος στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Στην κρατικοδίαιτη οικογένεια προστέθηκε και η σύζυγος του αδελφού, η οποία ως δικηγόρος άρχισε να αναλαμβάνει υποθέσεις του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής», αναφέρει το Ποτάμι, προσθέτοντας:

«Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο του το μεγαλείο».

Οι ίδιοι κύκλοι της Περιφέρειας, ωστόσο, ανέφεραν ότι η Ρένα Δούρου όχι μόνον δεν διόρισε τη νύφη της, αλλά αντιθέτως τη απέλυσε. Οπως λένε, η Ρένα Δούρου έδιωξε τη νύφη της, που εργαζόταν ως δικηγόρος με μπλοκάκι στην Περιφέρεια, από τη στιγμή που εκείνη παντρεύτηκε στα τέλη Αυγούστου.

Υπουργείο Πολιτισμού: Ο αδελφός της Δούρου δεν παίρνει δύο μισθούς

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση για να απαντήσει επισήμως αναφορικά με τον αδελφό της Ρένας Δούρου, κάνοντας λόγο για «ψευδή ανάρτηση ιστοσελίδας»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟ:

  1. Ο κ. Παναγιώτης Δούρος δεν παίρνει δύο μισθούς από το Δημόσιο.
  2. Ο κ. Παναγιώτης Δούρος διορίστηκε στις 24 Μαρτίου 2014 στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και εν συνεχεία διαδοχικά ως Διευθυντής της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού κας Λαμπράκη - Πλάκα και του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μπαλτά. Όλες οι αποφάσεις διορισμού έχουν αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια, όπως ευχερώς μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης και το οποίο παρέλειψε να κάνει ο συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος.
  3. Ο κ. Δούρος δε διορίστηκε στη Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ από τον κ. Ξυδάκη, όπως απολύτως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά προσελήφθη στην Ελληνικό Φεστιβάλ το 2005 (επί θητείας του και νυν Προέδρου κ. Λούκου) και υπηρετεί σε αυτή ανελλιπώς έως το χρόνο διορισμού του στη θέση Διευθυντή Γραφείου Υπουργού.
  4. Το καθεστώς απασχόλησης του κ. Δούρου ως Διευθυντής Γραφείου Υπουργού, καθώς και οι αποδοχές του είναι οι κατά νόμο προβλεπόμενες και συμπίπτουν με το σύνηθες καθεστώς απασχόλησης και τις αποδοχές όλων των προηγούμενων Διευθυντών Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού.

Και το υπουργείο Πολιτισμού καταλήγει: «Είναι προφανές ότι το συκοφαντικό δημοσίευμα επιχειρεί να πλήξει την αξιοπρέπεια και την τιμή του κ. Παναγιώτη Δούρου, με προφανή στόχο μικροπολιτικές επιδιώξεις και τη διασπορά ανακριβών πληροφοριών, με τελικό "αποδέκτη" την καταβαράθρωση της επαναπομείνασας αξιοπιστίας των πολιτικών θεσμών της χώρας».