11 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ! Στο στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ ο Λάμπρου: Συμμετείχε και στην επιτροπή ψηφοδελτίων

Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση εξακολουθούν να προκαλούν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση περί σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.
Διαστάσεις που έχουν προκαλέσει τεράστιο προβληματισμό στο Μαξίμου για τον τρόπο χειρισμού της όλης υπόθεσης, καθώς το ντόμινο των αποκαλύψεων δεν μπορεί πλέον να ελεγχθεί και η αλυσίδα των εμπλεκομένων προσώπων συνεχώς αυξάνεται, χωρίς να γνωρίζουν που θα σταματήσει η πολιτική χιονοστιβάδα που πλήττει το ΣΥΡΙΖΑ.

Με μια φωνή, αλλά ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, βουλευτές και υπουργοί του κυβερνώντος κόμματος προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις καταγγελίες του κ. Πανούση, αλλά η ροή των γεγονότων τους αφήνει έκθετους.



Την ίδια στιγμή βήμα βήμα ξεδιπλώνεται ο πολύπλευρος ρόλος και οι σχέσεις που είχε ο Πάνου Λάμπρου με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και με μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο κ. Λάμπρου φέρεται σήμερα να μην εργάζεται μεν στο υπουργείο Δικαιοσύνης με έμμισθη σχέση στο γραφείο του υπουργού Νικόλαου Παρασκευόπουλου, αλλά ωστόσο συμβουλεύει αμισθί τον υπουργό Δικαιοσύνης ως μέλος ειδικής ομάδας εργασίας.



Την ίδια στιγμή συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με δαπάνες που εγκρίνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Κοσμάτος και συνομιλεί με τρομοκράτες για τη λήψη νομοθετικών μέτρων ως εκπρόσωπος του κ. Παρασκευόπουλου, ενώ σιωπά όταν μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» του λέει ότι καλά έκαναν και έβαλαν βόμβα στον κ. Πανούση.



Οι σχέσεις του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάμπρου στον πολιτικό χώρο της Κουμουνδούρου, φτάνουν σε τέτοιο σημείο, όπου στις 2 Νοεμβρίου το υπουργείο Δικαιοσύνης απλόχερα εγκρίνει τα κονδύλια για να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στις φυλακές Διαβατών με χρήματα του Ελληνικού λαού.



Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης με απέλπιδες ανακοινώσεις και δηλώσεις του προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσυνδέσει το πρόσωπο του κ. Λάμπρου με ενέργειες του υπουργείου που προΐσταται, αλλά οι αποκαλύψεις ρίπτουν στον καιάδα την επιχειρηματολογία του κ. Παρασκευόπουλου και τον οδηγούν σε νέα ατοπήματα.

Και στην επιτροπή ψηφοδελτίων
Εκτός από όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες του κ. Λάμπρου, η εφημερίδα Τα ΝΕΑ αποκαλύπτει ότι ήταν μέλος της επιτροπής κατάρτισης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Το οποίο σημαίνει ότι ο πρόεδρος Αλέξης τον γνωρίζει καλά, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι σύντροφοί του στην Πολιτική Γραμματεία τον θυμούνται να εκπροσωπεί τους λεγόμενους “δικαιωματικούς” – μια τάση του κόμματος στην οποία δραστηριοποιήθηκαν στελέχη όπως η αγαπημένη κυρία Τασία (Χριστοδουλοπούλου), η Μάνια Μπαζέφσκι, που τώρα ανήκει στη Λαϊκή Ενότητα και διάφοροι άλλοι.

Η τάση των “δικαιωματικών” είχε (και προφανώς έχει…) αναλάβει “εργολαβικά” μου είπαν την προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων διαφόρων κοινωνικών μειονοτικών ομάδων, εκείνης των κρατουμένων στις φυλακές συμπεριλαμβανομένης» γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.