05 Νοεμβρίου 2015

Έντονη φημολογία για αποχώρηση υποψηφίων από τη «γαλάζια» κούρσα

Ανατροπή δεδομένων δημιουργούν τα σενάρια που μιλούν για απόσυρση υποψηφιοτήτων από την κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας.

Η έντονή φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα διαψεύδεται από τους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ. Τα σενάρια θέλουν μία αποχώρησε σε «στυλ» Αβραμόπουλου που το 2009 είχε αποσυρθεί και τάχθηκε υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη εμφανίζονται αισιόδοξοι για επικράτηση από την πρώτη Κυριακή ενώ από το επιτελείο του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα διαμηνύεται ότι θα δώσουν τη μάχη για την πρωτιά.

Από την άλλη συνομιλητές του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προβλέπουν «δίδυμο Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη» στον δεύτερο γύρο, ενώ ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης καταστήσει σαφές πως στις 22 Νοεμβρίου θα είναι εκεί.

Αφορμή για τα σενάρια είναι η ολοένα και αυξανόμενη ένταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας καθώς η αντιπαράθεση τείνει να λάβει προσωπικά χαρακτηριστικά.

«Οι επιστολές του κ. Γεωργιάδη προς τον γραμματέα του κόμματος και, στη συνέχεια, τους συνυποψηφίους του αλλά και οι χθεσινές διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά ερμηνεύτηκαν (σ.σ. ή επιχειρήθηκε να ερμηνευτούν) ως προεργασία αποχώρησης του κ. Γεωργιάδη, κάτι που όπως προειπώθηκε ο ίδιος διαψεύδει εμφατικά. Είναι, ωστόσο, σαφές ότι κατά τις διαδοχικές συναντήσεις του με τους τρεις προέδρους της Ν.Δ., ο κ. Γεωργιάδης έθεσε και όσα περιλαμβάνονται στην επιστολή του περί της ανάγκης ανοικτού διαλόγου μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων», σημειώνει το ρεπορτάζ.