12 Νοεμβρίου 2015

Εκβιασμός της κυβέρνησης Τσίπρα σε Μέσα Ενημέρωσης: «Κάνετε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων»

Έμμεσες προειδοποιήσεις σε Μέσα Ενημέρωσης - Υπήρξε «μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων» λέει το Μαξίμου και επικαλείται γενικώς την «εθνική ασφάλεια»

Με μια ανακοίνωση ειρωική για τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας από κοινού με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου δεν στρέφεται κατά του κ. Πανούση αλλά αποτελεί «μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου».

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό της κυβερνητικής ανακοίνωσης είναι ότι γίνεται ευθεία αναφορά στο στόχο της μήνυσης που παραδόξως κατέθεσαν δύο υπουργοί (ένας εκ των οποίων ο επιβλέπων την Δικαιοσύνη) στην Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Σκοπός λοιπόν της μήνυσης κατά παντός υπευθύνου είναι «να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων». Ποιος όμως κάνει χρήση των απορρήτων; Προφανώς στην κυβέρνηση αναφέρονται στους διαλόγους που δημοσιοποίηθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με συνομιλίες μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και προφυλακισμένων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τι σημαίνει όμως παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων; Απαγορεύεται στα Μέσα Ενημέρωσης να αναπαράγουν υλικό που στοιχειοθετεί ή έστω συνοδεύει τις βαριές καταγγελίες ενός πρώην υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα -του κ. Πανούση εν προκειμένω- ότι η ζωή του απειλείται από πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες; Ζητά η κυβέρνηση από τα Μέσα Ενημέρωσης να «πειθαρχήσουν» και να μην αναπαράγουν οτιδήποτε σχετικά με τις αναφορές του Γιάννη Πανούση για τα πρόσωπα που ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης γνωρίζει, για τις απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται εναντίον της σωματικής του ακεραιότητας και για την συγκλονιστική αναφορά του ότι έχει καταθέσει σε συμβολαιογράφο τα στοιχεία του επειδή ανησυχεί μήπως συμβεί κάτι εναντίον του;

Εναντίον ποίου στρέφεται στ' αλήθεια η «μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου» που κατέθεσαν οι κύριοι Παρασκευόπουλος και Τόσκας αφού η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν στοχοποιεί τον κ. Πανούση;

Και τι αλήθεια σημαίνει η υπαινικτική αναφορά πως «μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια». Τι νόημα έχει η γενικόλογη επίκληση της «εθνικής ασφάλειας»; Μήπως  απειλεί την εθνική ασφάλεια αυτός που δημοσιεύει στοιχεία τα οποία η κυβέρνηση ζήτησε να δοθούν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να διαλευκανθεί η αλήθεια των καταγγελομένων από τον Γιάννη Πανούση, μέχρι πρότινος υπουργό της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα και έναν εκ των πλέον προβεβλημένων πανεπιστημιακών καθηγητών;

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση: 

Σχετικά με τη σημερινή μηνυτήρια αναφορά 

Είναι απορίας άξιο πώς ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δε μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, κατά την επίσκεψη των Υπουργών Δικαιοσύνης, και Προστασίας του Πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων.
Αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου και Τόσκα μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Παρασκευόπουλος: Ενημερώσαμε για ένα φαινόμενο που μας φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό το φαινόμενο της δημοσιοποίησης εγγράφων τα οποία εμφανίζονται ως έγγραφα απόρρητα και της αναπαραγωγής τους το οποίο μας φαίνεται οπωσδήποτε προβληματικό αλλά ότι ενδεχομένως μπορεί να έχει και ποινικό ενδιαφέρον. Τα θέσαμε όλα αυτά στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Τόσκας: Κατ' αρχάς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα διερευνήσει τα ζητήματα της πιθανής, της πραγματικής, της όποιας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε θέματα εθνικής ασφάλειας και σ' αυτά τα θέματα νομίζω ότι δεν πρέπει να παίζουμε.