16 Νοεμβρίου 2015

Eπεισόδια στην Λευκωσία: Μέλη του ΕΛΑΜ και μαθητές επιτέθηκαν σε οχήματα Τουρκοκυπρίων - Ένας σοβαρά τραυματίας

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν όταν νεαροί που πρόσκεινται στο ΕΛΑΜ επιτέθηκαν κατά οχημάτων με επιβάτες Τ/κ τα οποία εκινούντο στην περιοχή Λυκαβηττού, πλησίον μάλιστα των αστυνομικών εγκαταστάσεων

Οι νεαροί είχαν συγκετρωθεί προκειμένου να καταδικάσουν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ωστόσο εξαγριώθηκαν στην θέα αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν Τουρκοκύπριοι.

Τότε, σημειώθηκε η πρώτη επίθεση και άρχισαν να σπάνε τα τζάμια του οχήματος, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων.

Για τις δύο περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μέλη του ΕΛΑΜ τα οποία συμμετείχαν στην εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους που πραγματοποίησε το κόμμα με τις επιθέσεις να σημειώνονται κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Εκεί σημειώθηκε και ο βαρύς τραυματισμός του Τ/κ.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μαθητές σχολείου οι οποίοι κατευθύνονταν προς το οδόφραγμα, χωρίς συνοδεία εκπαιδευτικών ή άλλων εξωσχολικών επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και αναίτια εναντίον αυτοκινήτου τουρκοκυπρίων που έτυχε να περνά από την Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία.

Συγκλονισμένος για το περιστατικό δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος ενημερώθηκε νωρίτερα, ενώ λόγω της σοβαρότητας των περιστατικών δεν γίνονται δηλώσεις πριν την πλήρη διερεύνηση των γεγονότων, καθώς εμπλέκονται και ανήλικοι μαθητές.

Η αστυνομία έσπευσε επιτόπου και διερευνά το επεισόδιο, ενώ άγνωστο μέχρι στιγμή είναι το κατά πόσον έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Εξάλλου, αυτόπτης μάρτυρας του σοβαρού επεισοδίου με τους μαθητές μεταξύ άλλων ήταν και ο δημοσιογράφος της Σημερινής Χρίστου Χαραλάμπους.