12 Νοεμβρίου 2015

Η FIFA απέρριψε την υποψηφιότητα του Πλατινί! Οι πέντε εκλεκτοί...

Η εκλογική επιτροπή της FIFA ανακοίνωσε τους πέντε υποψήφιους για τις εκλογές που θα γίνουν στις 26 Φεβρουαρίου -για την προεδρία της- μέσα στους οποίους δεν βρίσκεται το 'όνομα του Μισέλ Πλατινί!

Ο πρόεδρος της UEFA λείπει από την πενταμελή λίστα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η επιτροπή της FIFA -για το χρίσμα του διοικητικού ηγέτης της ανώτατης αρχής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου- όπως και το όνομα του επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας Μουσά Χασάν Μπίλιτι.

Οι δυο άντρες μπορούν να... προσβάλουν της συγκεκριμένη απόφαση, καταθέτοντας ένσταση στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο (CAS).

Πλέον, οι πέντε υποψήφιοι που επιλέχθηκαν για να... αναμετρηθούν για την προεδρία της FIFA -στις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου- είναι ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί Αλ Χουσεΐν, ο Σεΐχης Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλιφά από το Μπαχρέιν, ο Γάλλο Ζερόμ Σαμπάν, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τόκιο Σεξγουέιλ

Να θυμίσουμε πως ο πρίγκιπας Αλί Αλ Χουσεΐν ήταν υποψήφιος και στην προηγούμενη προεδρική κούρσα του Μαΐου, αλλά έχασε από τον Σεπ Μπλάτερ, εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλόνισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο Σαμπάν υπήρξε ως διπλωμάτης υπεύθυνος πρωτοκόλλου στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998. Εκεί γνώρισε τον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος τον τοποθέτησε υπεύθυνο διεθνών υποθέσεων στη FIFA, θέση που υπηρέτησε για έντεκα χρόνια, μέχρι το 2010.