01 Νοεμβρίου 2015

Jean Todt: Βλέπω συχνά τον Schumacher - Παλεύει με όλες του τις δυνάμεις

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε ότι ο Michael Schumacher συνεχίζει να δίνει την μάχη της ανάρρωσης.

Ο Michael Schumacher, ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 ακόμη "αγωνίζεται σθεναρά" για να κερδίσει την ζωή του, σύμφωνα με τον φίλο του, σημερινό πρόεδρο της FIA και επικεφαλής της Ferrari την εποχή της παντοκρατορίας του Γερμανού, Jean Todt.

Έχουν περάσει 22 μήνες από τότε που ο Schumacher τραυματίστηκε στο κεφάλι κάνοντας χειμερινό σκι στις γαλλικές Άλπεις. Πέρασε αρκετούς μήνες στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Grenoble βυθισμένος σε τεχνητό κώμα, πριν ανακτήσει τις αισθήσεις του, κατά ένα μέρος τουλάχιστον, και μεταφερθεί σε κλινική αποκατάστασης στην Λωζάνη. Κάποιες εβδομάδες αργότερα μεταφέρθηκε τελικά στο σπίτι του στην Γενεύη, και από τότε δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πληροφόρηση για την εξέλιξη της υγείας του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μεξικό, ο Todt έδωσε μια μικρή πληροφορία. "Βλέπω συχνά τον Michael, είναι πολύ στενός μου φίλος. Και είμαστε πολύ δεμένοι με την οικογένειά του. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μάχεται σκληρά. Και πρέπει και εμείς να συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη στο πλευρό της οικογένειάς του", δήλωσε ο Todt.

"Παρατηρούσα πόσες αναφορές έγιναν στον Schumacher και στα εφτά πρωταθλήματα που κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την κατάκτηση του τρίτου τίτλου του Hamilton. Είδα πως ξαφνικά επέστρεψε και πάλι στο προσκήνιο της δημοσιότητας. Τα νούμερα ήταν εντυπωσιακά. Ο Michael είναι σπουδαίος. Και αυτά που έχει πετύχει μοναδικά, παρότι έχουμε την τάση να ξεχνάμε. Είμαι περήφανος για εκείνον", κατέληξε ο Todt.