22 Νοεμβρίου 2015

Το Liberal απαντά στην κρατικοδίαιτη οικογένεια Δούρου

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και την κα Δούρου που μετά από 19 ώρες επιβεβαιώνουν απολύτως το σημερινό δημοσίευμα του Liberal για τις εκλεκτικές σχέσεις της οικογένειας Δούρου με το Δημόσιο.

Με την ανακοίνωσή του το Υπουργείο πολιτισμού αποδέχεται ότι ο κ. Δούρος, διατηρεί ταυτόχρονα τις δύο θέσεις του ως υπάλληλος στο Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ και ως μετακλητός υπάλληλος των γραφείων των κ. Ξυδάκη κας Πλάκα και κ. Μπαλτά.

Όμως καλό θα ήταν στις απαντήσεις του το υπουργείο πολιτισμού να είναι πιο προσεκτικό. Διότι:

Ποτέ δεν είπαμε ότι ο κ. Δούρος παίρνει δύο μισθούς.

Είπαμε ότι παίρνει ενάμιση μισθό. Και δεν το είπαμε εμείς αλλά η υπουργική απόφαση του κ. Ξυδάκη με αριθμό πρωτοκόλλου Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ./ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΔΑΔΤΠ/Α1/80467/10074/9059/6266/24-3-2015.

Όπως και η αντίστοιχη απόφαση του κ. Μπαλτά με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠ.ΠΟ.Α./ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΔΑΔΤΠ/Α1/ 260464/32337/29114/22432/24- 9-2015 που αποκαλύπτουμε απόψε!

Ποτέ δεν είπαμε ότι ο κ. Δούρος διορίστηκε στο Φεστιβάλ ΑΕ από τον κ. Ξυδάκη, αλλά ότι μετά την υπουργική απόφαση του κ. Ξυδάκη αναφέρεται ως υπάλληλος του Φεστιβάλ με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ. Μέχρι τότε ήταν υπάλληλος ορισμένου χρόνου, όπως επί της ουσίας είναι και σήμερα.

Αλλά δεν θα μπούμε στα παιχνίδια με τις λέξεις του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά στην ουσία. Και γι αυτό ζητάμε από το ΥΠ.ΠΟ πειστικές απαντήσεις:

- Ο κ. Δούρος λαμβάνει ή όχι τον μισθό του ως μετακλητός υπάλληλος του κ. Μπαλτά;

- Ο κ. Δούρος λαμβάνει ή όχι μαζί με τον μισθό του υπαλλήλου του Ελληνικού Φεστιβάλ και το 50% του μισθού του και ως μετακλητός υπάλληλος;

- Το Ελληνικό φεστιβάλ γιατί ανανέωσε πρόσφατα τη σύμβασή του ως υπαλλήλου ορισμένου χρόνου, αφού ο κ. Δούρος είναι υπάλληλος ΙΔΑΧ, δηλαδή υπάλληλος αορίστου χρόνου;

- Βάσει του Νόμου, υπάλληλος ορισμένου χρόνου δικαιούται να κατέχει και δεύτερη οργανική θέση στο Δημόσιο ή μήπως αυτό αποκλείεται;

- Ο κ. Δούρος αυτή τη στιγμή τυγχάνει ταυτόχρονα και παράλληλα υπάλληλος του Ελληνικού Φεστιβάλ και μετακλητός υπάλληλος του γραφείου του κ. Μπαλτά;

Σε ό,τι αφορά την κα Δούρου, δεν θα σχολιάσουμε την δήλωσή της ότι η νύφη της έπαψε πρόσφατα να εργάζεται με σύμβαση έργου στην Περφέρειά της.

Αρκεί η παραδοχή ότι εργαζόταν εκεί μέχρι πρόσφατα. Και ότι το κριτήριο συνεργασίας ή λύσης της συνεργασίας μαζί της δεν ήταν η αξιοσύνη, αλλά η όποια συγγενική σχέση.

Και επειδή είμαστε καλόπιστοι, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η κα Δούρου γνώριζε ότι η νύφη της (εκτός από την Περιφέρειά της) διατηρούσε συμβατική σχέση και με άλλους φορείς του δημοσίου. Ας το ερευνήσει σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι και εδώ θα είμαστε πάλι...

Τί απαντούν Περιφέρεια Αττικής και υπουργείο Πολιτισμού

Νωρίτερα, από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

"Όπως και σε άλλη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν, όταν επιχειρήθηκε η σπίλωση της Ρένας Δούρου, έτσι και σήμερα η μόνη απάντηση είναι: αξιοπρέπεια, διαφορετικό ήθος, νομιμότητα. Οι πολίτες γνωρίζουν το βίο όλων μας και είναι οι τελικοί κριτές".

Από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε "απάντηση για ψευδή ανάρτηση ιστοσελίδας", υποστηρίζοντας ότι:

"1. Ο κ. Παναγιώτης Δούρος δεν παίρνει δύο μισθούς από το Δημόσιο.

2. Ο κ. Παναγιώτης Δούρος διορίστηκε στις 24 Μαρτίου 2014 στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού κ. Ξυδάκη και εν συνεχεία διαδοχικά ως Διευθυντής της Αναπληρώτριας Υπουργού Πολιτισμού κας Λαμπράκη - Πλάκα και του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μπαλτά. Όλες οι αποφάσεις διορισμού έχουν αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί στη Διαύγεια, όπως ευχερώς μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης και το οποίο παρέλειψε να κάνει ο συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος.

3. Ο κ. Δούρος δε διορίστηκε στη Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ από τον κ. Ξυδάκη, όπως απολύτως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά προσελήφθη στην Ελληνικό Φεστιβάλ το 2005 (επί θητείας του και νυν Προέδρου κ. Λούκου) και υπηρετεί σε αυτή ανελλιπώς έως το χρόνο διορισμού του στη θέση Διευθυντή Γραφείου Υπουργού.

4. Το καθεστώς απασχόλησης του κ. Δούρου ως Διευθυντής Γραφείου Υπουργού, καθώς και οι αποδοχές του είναι οι κατά νόμο προβλεπόμενες και συμπίπτουν με το σύνηθες καθεστώς απασχόλησης και τις αποδοχές όλων των προηγούμενων Διευθυντών Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού.

Είναι προφανές ότι το συκοφαντικό δημοσίευμα επιχειρεί να πλήξει την αξιοπρέπεια και την τιμή του κ. Παναγιώτη Δούρου, με προφανή στόχο μικροπολιτικές επιδιώξεις και τη διασπορά ανακριβών πληροφοριών, με τελικό "αποδέκτη" την καταβαράθρωση της επαναπομείνασας αξιοπιστίας των πολιτικών θεσμών της χώρας".

http://www.liberal.gr/arthro/21796/epikairotita/2015/to-Liberal-apanta-stin-oikogeneia-dourou.html