23 Νοεμβρίου 2015

Παρίσι: Νέο video των τζιχαντιστών κατά της Γαλλίας με... GI Joe (VIDEO)

Με εικόνες από την ταινία GI Joe και με δυο τζιχαντιστές να μιλούν άπταιστα γαλλικά, το Ισλαμικό Κράτος εκτοξεύει νέες απειλές κατά της Γαλλίας και διαμηνύει ότι οι επιθέσεις που θα γίνουν στο μέλλον, θα είναι χειρότερες από την 11η Σεπτεμβρίου.
Μπορεί να (υποτίθεται πως) σιχαίνονται οτιδήποτε δυτικό, αλλά πήραν εικόνες από μια ταινία του Χόλιγουντ για να "ντύσουν" ακόμη ένα video γεμάτο μίσος και απειλές. Ο λόγος για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή τη φορά δανείστηκαν εικόνες από την ταινία GI Joe: The Rise of Cobra (του 2009) για να δείξουν τον Πύργο του Άιφελ να καταρρέει.

Το νέο video από το Ισλαμικό Κράτος δεν διαφέρει από τα προηγούμενα. Είναι γεμάτο με εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς, δείχνει τον Ολάντ σε ένα από τα διαγγέλματά του όταν ξαφνικά ο Γάλλος πρόεδρος... ανατινάζεται (άλλη μια δυτική εφαρμογή) και "υπόσχεται" νέες επιθέσεις κατά της Γαλλίας.


Μιλώντας γαλλικά και αραβικά, δυο τζιχαντιστές απειλούν ξανά τη Γαλλία, λένε ότι οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου ήταν μόνο η αρχή, απειλούν με νέες επιθέσεις και επαναλαμβάνουν πως όλα γίνονται γιατί ο Ολάντ στέλνει μαχητικά να βομβαρδίζουν γυναίκες και παιδιά.

Αφήνει εμμέσως απειλές για επίθεση σε αεροπλάνο της Air France, καθώς δείχνει ένα από τα αεροσκάφη της γαλλικής αεροπορίας και ο τζιχαντιστής απειλεί τους Γάλλους πως θα πληρώσουν το τίμημα όταν ταξιδεύουν σε άλλες χώρες. Ένας από τους τζιχαντιστές διαμηνύει ότι οι επιθέσεις που θα γίνουν στο μέλλον στη Γαλλία θα είναι χειρότερες από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.


Στο εξάλεπτο video εμφανίζονται δυο άνδρες. Ο πρώτος, έχει καλυμμένο το πρόσωπό του και αφήνει να φαίνονται μόνο τα μάτια του. Ο δεύτερος, εμφανίζεται χωρίς καμία "προστασία". Σύμφωνα με το France Info, ο δεύτερος άνδρας είναι ο Yanis Belhamra, ένας πρώην πιτσαδόρος από ένα βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού, το Bezons, που πλέον κυκλοφορεί με το όνομα Abdul Wadud.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO