02 Δεκεμβρίου 2015

ΝΔ:Αναβλήθηκε η συνεδρίαση ΚΕΦΕ- Σενάρια για εκλογές τον Ιανουάριο-Παπαμιμίκος: Επιβάλλεται να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου

Ποιες ημερομηνίες «ακούγονται» τώρα - Δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος

«Στον αέρα» παραμένει η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, μολονότι ως ημερομηνία-στόχος για τη διεξαγωγή τους προέβαλε, τουλάχιστον μέχρι χθες, η 13η Δεκεμβρίου.

Η αναβολή, ωστόσο, της χθεσινής συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), στην οποία αναμενόταν να προχωρήσει η διαδικασία ή ακόμα και να επιλεγεί η εταιρεία που θα αναλάβει να διεξάγει τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, «σπρώχνει» την ψηφοφορία ακόμα πιο μακριά, με πολλούς πλέον να μιλούν για κάλπες τον... Ιανουάριο του 2016.

Ως επικρατέστερη εταιρεία για την ανάληψη του έργου της εκλογικής διαδικασίας εμφανίζεται η Vodafone, ωστόσο, όσο το θέμα δεν κλείνει, τόσο θα συνεχίζονται τα σενάρια για την ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας.

Τα περιθώρια, πλέον, έχουν «στενέψει» απειλητικά, ενώ και οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: από τη μία, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης προτάσσουν την ανάγκη πρώτα να βρεθεί αξιόπιστη εταιρεία και μετά να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ, από την άλλη, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης παραμένουν αμετακίνητοι για την 13η Δεκεμβρίου.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, που αναβλήθηκε χθες βράδυ, αναμένεται κατά πληροφορίες να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη.

Γιατί οδεύει προς Ιανουάριο η εκλογή

Η εξήγηση που δόθηκε για την αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΕΦΕ, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 9 το βράδυ, ήταν ότι πρέπει να αξιολογηθούν οι προτάσεις των υποψήφιων εταιρειών για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, καθώς φαίνεται ότι η Vodafone δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μπορεί να τις διοργανώσει άψογα, δεδομένων των πολλών οργανωτικών προβλημάτων από πλευράς της ΝΔ.

Ως νέες πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών «ακούγονται», πλέον, η 10η Ιανουαρίου για τον πρώτο και η 17η για το δεύτερο γύρο, εάν χρειαστεί. Η διαφαινόμενη αναβολή, ωστόσο, αναμένεται να εντείνει έτι περαιτέρω τις προστριβές μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία, αλλά και να «τσακίσει» τα νεύρα των «γαλάζιων» βουλευτών και ψηφοφόρων.

Παπαμιμίκος: Επιβάλλεται να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου

«Πιστεύω ότι θα προλάβουμε να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου και επιβάλλεται να τις κάνουμε» επεσήμανε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν είμαι εκπρόσωπος του κ. Τζιτζικώστα. Δεν είμαι εκπρόσωπος κανενός υποψηφίου» τόνισε ο κ. Παπαμιμίκος. Πρόσθεσε επίσης ότι «δεν έχω κρύψει ποτέ τη φιλία μου με τον κ. Τζιτζικώστα γιατί έχω μάθει στη ζωή μου να ξεμπερδεύω τη φιλία με την πολιτική»

Σχετικά με το τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στην ακύρωση της διαδικάσιας των εκλογών στη ΝΔ επεσήμανε: «Στις 8 το Σάββατο το βράδυ ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα»

Τόνισε επίσης οτι «εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και ξέρω πότε κλείνω τους κύκλους μου και πότε φταίω».

Τέλος αναμένεται την Τετάρτη να διεξαχθεί η ΚΕΦΕ για να ανακοινωθεί και η εταιρία που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών της ΝΔ.