28 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ! Φάμελλος: Οι μισοί συνταξιούχοι θα τον πιούν...

Μπορεί να εγγυηθεί μόνο για τους… μισούς συνταξιούχους, όσον αφορά τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στο Βήμα FM και ερωτηθεί για το ασφαλιστικό και τις μειώσεις συντάξεων, ο κ. Φάμελλος είπε: “Αυτό που έχουμε πει δημόσια και δεν το αλλάζουμε είναι ότι θα υπερασπιστούμε τις κύριες συντάξεις και το μεγαλύτερο ποσοστό των επικουρικών συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλών, και μπορώ να σας πω ότι αυτό θα αφορά πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους.

Δεν γνωρίζω ακριβώς το ποσό των επικουρικών, αλλά νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον πληθυσμό των συνταξιούχων. ‘Αρα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν και επικουρικά χαμηλά ή ένα μόνο επικουρικό, δεν έχουν για τίποτα να ανησυχήσουν, αλλά και στους υπόλοιπους δεν θα υπάρχουν ούτε οριζόντιες ούτε μεγάλες μειώσεις.

Ο στόχος είναι να μην είναι καν διψήφιο το ποσοστό».

Αναφορικά με τις πληροφορίες για νέο φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές σημείωσε ότι «είναι μια δύσκολη συζήτηση, πολύ σημαντική όμως, την οποία θα την κάνουμε λαμβάνοντας υπόψη και ότι η επιχειρηματικότητα δεν είχε βοηθηθεί από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αντίθετα, η διατήρηση των συντάξεων βελτιώνει την αγοραστική δύναμη της κοινωνίας, άρα συντηρεί τους μικρομεσαίους και τους εμπόρους. ‘Αρα πρέπει να βρούμε μία χρυσή τομή».

http://lykavitos.gr