05 Δεκεμβρίου 2015

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ Μπαλτά: Εξήγγειλε κάτι που είναι σε ισχύ από τον Μάιο του 2014!

Γκάφα (;) από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά. Μιλώντας στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2016 εξήγγειλε ότι θα επεκτείνει την δωρεάν είσοδο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όχι μόνο σε αυτούς που ζουν κάτω από ακραία φτώχεια αλλά και στους κατόχους κάρτας αλληλεγγύης ή κάρτας ανεργίας.

Μόνο που κάποιος από τους συνεργάτες του υπουργού Πολιτισμού έπρεπε να τον είχε πληροφορήσει ότι η δωρεάν είσοδος στα Μουσεία για τους ανέργους έχει θεσπιστεί από το Μάιο του 2014 (!) με κοινή υπουργική απόφαση που έχουν υπογράψει οι τότε υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί και είναι σε ισχύ «παρέχεται η άδεια ελευθέρας εισόδου σε Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διαθέτουν ενεργό κάρτα ανεργίας, σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού».
Το συγκεκριμένο μέτρο, που «εξήγγειλε» ο νυν υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, μάλιστα, όταν θεσπίστηκε το 2014, το είχε προαναγγείλει ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της παρουσίασης του διευρυμένου ωραρίου των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων με την πιο μεγάλη επισκεψιμότητα της θερινή περίοδο…

Μια επίσης, παρατήρηση, που θα όφειλε να γνωρίζει ο υπουργός Πολιτισμού είναι ότι τα οικονομικά όρια για να δικαιούται κανείς κάρτα αλληλεγγύης, είναι τέτοια που σαφώς θα βρίσκεται στα λεγόμενα ακραία όρια φτώχειας, και προφανώς θα είναι άνεργος άρα θα διαθέτει και κάρτα ανεργίας… Συνεπώς πρακτικώς δώρο άδωρο τουλάχιστον αυτή η εξαγγελία του υπουργού, όπως σχολίασαν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Πάντως ο υπουργός Πολιτισμού, προανήγγειλε ότι επίσης βρίσκεται σε συζήτηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να αποκτήσουν φοιτητικό πάσο και οι σπουδαστές σε Σχολές που υπάγονται στο υπουργείο Πολιτισμού όπως οι Σχολές Θεάτρου, Κινηματογράφου, Ωδείων κ.λ.π…
Ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς δεν έκρυψε ότι ο προϋπολογισμός είναι «πενιχρός σε ότι αφορά τον Πολιτισμό…» αλλά το δικαιολόγησε λέγοντας πως « τα προβλήματα είναι τεράστια και ο άρτος προηγείται από τα θεάματα» εάν και σημείωσε, φιλοσοφώντας, πως και «χωρίς πολιτισμό, ούτε ο άρτος έχει σημασία».