29 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Ο... ρυθμιστής Λεβέντης, 22 χρόνια μετά τις... πίτσες

Πριν από 22 χρόνια ακριβώς στην εκπομπή "Προφίλ" του ΑΝΤ1, με τον δημοσιογράφο και μετέπειτα βουλευτή της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο, προσκεκλημένος ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ήταν η εκπομπή εκείνη που προκάλεσε σάλο, καθώς η προσπάθεια του γνωστού δημοσιογράφου να διακωμωδήσει το προφίλ Λεβέντη τον οδήγησε στην φαεινή ιδέα να σερβίρει στον καλεσμένο του πίτσα, με αφορμή το γεγονός ότι στην θρυλική εκπομπή του στο Κανάλι 67 ο αρχηγός της περιθωριακής για πολλούς ΕΚ έτρωγε ενίοτε πίτσα μπροστά στο φακό και έπινε φραπέ!

Η μεταχείριση αυτή προς τον Β. Λεβέντη αποτέλεσε ίσως την αρχή του τέλους για τη δημοσιογραφική καριέρα του κ. Παναγιωτόπουλου στη ιδιωτική TV και αναρωτιέμαι αν και σήμερα 22 χρόνια μετά όσοι διακωμωδούν ελαφρά τη καρδία τον κ. Λεβέντη και κυρίως τα όσα λέει μπορεί να έχουν τύχη ανάλογη, τηρουμένων των αναλογιών, των προσώπων και των εποχών βέβαια.

Τις τελευταίες μέρες του 2015 ο κ. Λεβέντης βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο παίζοντας πλέον ως πολιτικός αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος ένα πινγκ-πόνγκ δηλώσεων και εντυπώσεων με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι "φλερτάρουν" πολιτικά με την ΕΚ, ποντάροντας στη στήριξή της αν χρειαστεί στα δύσκολα νομοσχέδια με το νέο έτος και όχι μόνο, και τον κ. Λεβέντη κολακευμένο από το απρόσμενο "κόρτε" να ακκίζεται λέγοντας ότι "μια κυβέρνηση συνεργασίας έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων, γιατί το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και βρίζουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ" και παράλληλα να εκτιμά "αν ο Κώστας Καραμανλής πει στον Πάνο Καμμένο να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει"!

Δεν ξέρω ποιος δουλεύει ποιον και αν όλοι μαζί δουλευόμαστε ή με βάση τη λαϊκή σοφία..."από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια" οπότε τα μολύβια και οι ξύστρες ή μάλλον τα πληκτρολόγια των πολιτικολογούντων δημοσιογράφων και των δημοσιογραφούντων πολιτικών έχουν πάρει δικαίως φωτιά.

Οι πολιτικές εξελίξεις πάντως μέσα στο 2016 οι οποίες αναμένονται ραγδαίες θα δείξουν κατά πόσο ο κ. Λεβέντης και η ΕΚ αποτελούν πόλο κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας ή... θα τρώει πίτσες πίνοντας φραπέ στην Καρόλου (...εκεί στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της ΕΚ), δικαιώνοντας 22 χρόνια μετά τον Π. Παναγιωτόπουλο!


Μ.Α.
http://www.newsit.gr/politikh/O-rythmistis-Leventis-22-xronia-meta-tis-pitses/487253