03 Δεκεμβρίου 2015

Κομπίνα με κρατικά αυτοκίνητα; Ερώτηση 23 βουλευτών της ΝΔ

Αμαρτωλές μετακινήσεις με κρατικά αυτοκίνητα «καταγγέλλουν» 23 βουλευτές με ερώτηση που κατέθεσαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Στην ερώτηση που πρώτη υπογράφει η τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως καταδεικνύεται το μέγεθος της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τις μετακινήσεις των κρατικών αυτοκινήτων για το έτος 2015.

Ειδικότερα στην «γαλάζια» επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με το πόρισμα των Ελεγκτών, μεταξύ των ευρημάτων εντοπίστηκαν πολλαπλά εικονικά δρομολόγια, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων. Ενδεικτικά, στο πόρισμα περιγράφεται μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει, αυτοκίνητο που διήνυσε 627 χλμ. σε περίπου 40 λεπτά, αλλά και αυτοκίνητο με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς»!

Μετά τις διαπιστώσεις αυτές τις αποκαλύψεις «κόλαφος» για τα όσα εντοπίσθηκαν από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, οι βουλευτές της ΝΔ ερωτούν για το εάν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους με την υπόθεση υπαλλήλους. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατάρτιση του Γενικού Μητρώου Κυκλοφορούντων Κρατικών Οχημάτων, από την υπηρεσία που ασκεί την εποπτεία των κρατικών αυτοκινήτων; Πότε προγραμματίζεται η ολοκλήρωση του; Και πως σχεδιάζετε να ενισχύσετε την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά;

Οι υπογράφοντες ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ είναι οι: Νίκη Κεραμέως, Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεώργιος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη, Γεώργιος Γεωργαντάς, Αθανάσιος Δαβάκης, Χρίστος Δήμας, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Γεώργιος Κουμουτσάκος, Ευάγγελος Μπασιάκος, Βασίλειος Οικονόμου, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Θεόδωρος Φορτσάκης και Μάξιμος Χαρακόπουλος.