23 Δεκεμβρίου 2015

Μοναδική εικόνα: Δείτε τι γίνεται όταν ρίχνεις στον αέρα καυτό τσάϊ στους -40°C

H φωτογραφία που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, ανήκει στην δουλειά ενός φωτογράφου που ζει στον Βόρειο Καναδά, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Ο Μάϊκλ Ντέϊβις πήρε μαζί του έναν φίλο του και μερικά θερμός με καυτό τσάϊ και βγήκαν στην έρημη παγωμένη γη.

Επειδή μάλιστα στην συγκεκριμένη περιοχή, το φως κρατά μόλις δύο ώρες την ημέρα, χρειάστηκε να ταξιδέψουν για αρκετή ώρα στην κορυφή ενός κοντινού βουνού, για να έχουν περισσότερη ώρα τον ήλιο μαζί τους. Η εξωτερική θερμοκρασία την ώρα της φωτογράφισης ήταν στους μείον 40 βαθμούς Κελσίου, κάτι αρκετά συνηθισμένο για την συγκεκριμένη περιοχή.

Στόχος του φωτογράφου ήταν να καταγράψει τον φίλο του να πετάει στον αέρα το καυτό τσάι από τα θερμός που είχαν μαζί τους. Σε αυτές τις θερμοκρασίες το οποιοδήποτε υγρό δεν προλαβαίνει να πέσει στο έδαφος καθώς στερεοποιείται στον αέρα και γίνεται πάγος μεμιάς.


Το αποτέλεσμα των φωτογραφιών είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς δείχνει όχι μόνο την εφευρετικότητα του ανθρώπινου μυαλού αλλά και την δύναμη της φύσης. Και όλα αυτά δεμένα σε ένα κάδρο που θυμίζει -και είναι- έργο τέχνης.

Όσοι πάντως θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την συγκεκριμένη διαδικασία αλλά και από το υπόλοιπο εξαιρετικό έργο του φωτογράφου, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του στην διεύθυνση http://michaelhdavies.com/. Δεν θα χάσετε...

http://www.protothema.gr/world/article/538749/monadiki-eikona-deite-ti-ginetai-otan-rihneis-ston-aera-kauto-tsai-stous-40c/