23 Δεκεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΣΑΝΟΣ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ!! Ειδικός τεχνικός θα χρειαστεί για να «ξεκλειδώσει» η λίστα Φαλτσιανί με τις 500.000 συναλλαγές

Δηλ. ο Φαλτσιανί τους έδωσε μια κρυπτογραφημένη λίστα αλλά ήξερε και ξέρουν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι τι έχει μέσα... ΡΕ ΔΕ ΓΑΜ@ΕΣΤΕ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΤΕ;

Ενα αρχείο με 500.000 κινήσεις όλων των Ελλήνων καταθετών στην HSBC κατέθεσε χθες το βράδυ στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ο γ.γ του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου, μετά την συνάντηση που είχε με τον Ερβέ Φαλτσιανί στο Παρίσι.

Πρόκειται για ένα "βαρύ" αρχείο που θα χρειαστεί ειδικό τεχνικό για να "ξεκλειδώσει" και να αρχίσει να δίνει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στον έλεγχο του μαύρου χρήματος.

Οι πληροφορίες λένε ότι το επίμαχο αρχείο είναι αποκαλυπτικό, αφού δείχνει όλο το ιστορικό των κινήσεων και των προσώπων, δηλαδή ποιοι κατέθεσαν και πότε χρήματα, αλλά και που διοχετεύθηκαν.

Ο Μιχάλης Καλογήρου,  έφυγε  απο τις Βρυξέλλες που βρισκόταν με την ελληνική αποστολή για τη σύνοδο κορυφής και πήγε στο Παρίσι όπου συνάντησε τον άνθρωπο ο οποίος υπέκλεψε τη λίστα Λαγκάρντ από την HSBC Εμβρέ Φαλτσιανί. Εκείνος, μετά το ραντεβού που είχε με τους Έλληνες εισαγγελείς προ δύο μηνών, αλλά και τη συνεργασία μαζί τους, τού παρέδωσε ένα ακόμη στικάκι, αφού το υλικό που είχε δώσει στους εισαγγελείς ήταν παρά πολύ μικρό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά και την ψήφιση της χθεσινής τροπολογίας με την οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται όλες οι λίστες, ανεξαρτήτως αν είναι παράνομα αποδεικτικά μέσα. Με αυτό τον τρόπο οι αποκαλύψεις θα συνδεθούν και με το νομοσχέδιο για εθελουσία
επιστροφή μη δηλωθέντων χρημάτων από το εξωτερικό, αφού πλέον οι φοροφυγάδες ουσιαστικά θα έχουν ως μόνη επιλογή την επιστροφή χρημάτων και μάλιστα με ευνοϊκές νομικές συνθήκες.