22 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ! Αυτοί είναι οι 5 του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν νομιμοποίηση της παιδοφιλίας!

Τελικά μαλ@κες ψεκασμένοι πατριώτες του κ@λου το νόμιμο κόμμα παιδοφίλων δεν βρίσκεται στην Ολλανδία όπως βαυκαλιζόσασταν τόσα χρόνια αλλά στην Ελλάδα... κι αν δεν το 'χετε καταλάβει συγκυβερνάτε μαζί του!

Με μια τροπολογία που προκαλεί  προβληματισμό και ανησυχία πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν αισθητή την παρουσία τους, στην συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις και πυροδοτώντας το ήδη τεταμένο κλίμα γύρω από ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, που ήδη έχει διχάσει την κοινωνία…

Οι Β. Κατριβάνου, Κ. Δουζίνας, Αν. Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης και Γ. Ψυχογιός  κατέθεσαν τροπολογία, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, προκειμένου να καταργηθεί  το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα, επισημαίνοντας ότι «η ύπαρξη της διάταξης αυτής στιγματίζει ποινικά μια κατηγορία ατόμων, ενώ διαιωνίζει και επιτείνει τις διακρίσεις και τον ρατσισμό σε βάρος τους».

Τι προβλέπει όμως το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα;

«Η παρά φύση ασέλγεια μεταξύ αρρένων που τελέστηκε: α. με κατάχρηση μιας σχέσης εξάρτησης που στηρίζεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία, β. από ενήλικο με αποπλάνηση προσώπου νεότερου από 17 ετών ή από κερδοσκοπία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών».
Το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, είναι πως αντιμετωπίζει ξεχωριστά τις συγκεκριμένες πράξεις όταν αφορούν ομοφυλόφιλα άτομα παρόλο που υπάρχουν διατάξεις γενικότερες και άρα εισάγει διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ενώ θέτει διαφορετικό όριο ηλικίας για τις ομοφυλοφιλικές και τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.

Ωστόσο πολλά ερωτήματα προκύπτουν καθώς το εν λόγω άρθρο αναφέρεται σε ανήλικα και κατά συνέπεια εμπίπτει σε θέματα παιδοφιλίας ή παιδεραστίας στα οποία δεν μπορούν να υπάρχουν νομικά κενά.

Οι βουλευτές από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως πρόκειται για «απαρχαιωμένη διάταξη, την κατάργηση της οποίας έχουν προτείνει με απόφασή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ήδη από το 2004 και με σχετική σύστασή της η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ήδη από το 2005, ενώ συνιστά πάγιο αίτημα τόσο της ομοφυλοφυλικής  κοινότητας όσο και του συνόλου των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας».

Πράγματι, η ΕΕΔΑ στο πλαίσιο της δημοσίας διαβούλευσης του επίμαχου σχεδίου νόμου, έχει παρατηρήσει πως στο εν λόγω άρθρο «υπάρχει σαφής διακριτική μεταχείριση έναντι της ανδρικής ομοφυλοφιλικής πορνείας, τη στιγμή που η ίδια πράξη στην περίπτωση ετεροφυλοφιλικών σχέσεων δεν συνιστά ποινικό αδίκημα».

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως η επίμαχη διάταξη του Ποινικού Κώδικα βρίσκεται σε αχρηστία, καθώς και ότι η πλειοψηφία των αδικημάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή, προβλέπονται σε άλλα άρθρα του κώδικα. Συνιστούν ωστόσο προσοχή στον κίνδυνο να προκύψουν κενά, εφόσον μείνουν αξιόποινες πράξεις που δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο κάποιο άρθρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με τη σειρά του, έχει επιφυλαχθεί στο αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς αναλογιζόμενος το μέγεθος των συνεπειών μιας τέτοιας απόφασης τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η στάση που θα κρατήσει ο υπουργός  θα είναι και ενδεικτικό της στάσης της κυβέρνησης να υποκύπτει σε επιμέρους «προοδευτικά» αιτήματα των βουλευτών της.