01 Δεκεμβρίου 2015

Το βρετανικό «υπερόπλο» που τρέμουν οι ισλαμιστές (ΦΩΤΟ)

Η Ρωσία σε συνεργασία με τη Γαλλία έχουν αναλάβει το κύριο βάρος για την εξολόθρευση του Ισλαμικού Κράτουςχωρίς ωστόσο να αποκλείεται να εμπλακούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες στη μάχη.
Μία από αυτές θα μπορούσε να είναι η Βρετανία που διαθέτει αεροπορική βάση στην Κύπρο που θα ήταν ιδανική για αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Είναι επίσης γεγονός πως στόχος μιας διεθνούς συμμαχίας εναντίον των Ισλαμιστών θα ήταν η ηγεσία τους ώστε μετά «ακέφαλοι» πλέον θα μπορούσαν να νικηθούν ευκολότερα.

Σε αυτή τη μάχη υπάρχει ένα βρετανικό υπερόπλο που τρέμουν οι τζιχαντιστές. Πρόκειται για τον πύραυλο αέρος – εδάφους «Brimstone» που δύνανται να φέρουν βρετανικά μαχητικά Tornado GR4 της RAF.

Το συγκεκριμένο όπλο βρίσκεται στο οπλοστάσιο της Βασιλικής Αεροπορίας από το 2005 και χρησιμοποιεί λέιζερ και ραντάρ ώστε να πλήττει με ακρίβεια στόχους εδάφους μηδενίζοντας τις «παράπλευρες» απώλειες.

Ο «Brimstone» μπορεί να πλήξει στόχο που κινείται με ταχύτητα έως 112 χλμ / ωρα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ενώ θα μπορούσε να εκτοξευθεί από τα 6000 πόδια και σε απόσταση 11 χλμ από τον στόχο!

Ο συγκεκριμένος πύραυλος μπορεί να εξαφανίσει το στόχο του αφήνοντας σχεδόν ανέπαφή τη γύρο περιοχή χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη πολεμική κεφαλή του.