30 Δεκεμβρίου 2015

Πως ψήφισαν οι νεοδημοκράτες – Αττική και Μακεδονία θα κρίνουν τον νικητή;

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής και την Κεντρική Μακεδονία επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη μάχη του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα επιτελεία των διεκδικητών της ηγεσίας της ΝΔ αναλύουν τα ποσοστά που έλαβαν οι τέσσερις υποψήφιοι με στόχο να διαμορφώσουν τη στρατηγική των δύο υποψηφίων.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» παρουσιάζει τα πεδία των μαχών που πήρε καθένας από τους διεκδικητές.

Μεϊμαράκη… δαγκωτό από την Α” Αθηνών

Ο Β.Μεϊμαράκης ήρθε πρώτος στην Α’ Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα, στον Αγιο Δημήτριο, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα, στο Γαλάτσι, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στο Ιλιον, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα, στη Μεταμόρφωση, στο Μοσχάτο-Ταύρος, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια.

Ο Μητσοτάκης πήρε…

Ο Κ.Μητσοτάκης έκοψε πρώτος το νήμα στην Αγία Παρασκευή, στους Αγίους Αναργύρους, στον Άλιμο, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, στο Ηράκλειο, στην Κηφισιά, στη Λυκόβρυση-Πεύκη, στη Νέα Σμύρνη, στο Π. Φάληρο, στου Παπάγου-Χολαργό, στη Φιλοθέη-Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Βάρη, στη Βούλα, στη Βουλιαγμένη.

Τα υψηλότερα ποσοστά του Άδωνι

Ο Αδ.Γεωργιάδης συγκέντρωσε ποσοστά από 18% έως 20% σε δήμους όπως η Αγία Παρασκευή, το Αιγάλεω, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άλιμος, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, το Ηράκλειο, η Φιλαδέλφεια, τα Βριλήσσια, η Λυκόβρυση, το Π. Φάληρο, ενώ στην Α’ Αθηνών πήρε ποσοστό 15%. Από τα υψηλότερα ποσοστά έλαβε στο Αμύνταιο Φλώρινας με 23,8%, στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος με 23,8%, στην Πύλο με 24,4%.

Που… χτύπησε ταβάνι ο Τζιτζικώστας

Ο Απ.Τζιτζικώστας «χτύπησε» 56,5% στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, 47,2% στο Δήμο Παύλου Μελά, 67% στο Δήμο Βόλβης, 31,9% στο Δήμο Θεσσαλονίκης, 41,7% στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.