22 Δεκεμβρίου 2015

Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε την αυτοθυσία του πυροσβέστη που παρ' όλίγο να του κοστίσει τη ζωή

Ένας πυροσβέστης στην Κίνα προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή να σβήσει την φωτιά σε ένα κτίριο όταν ανακαλύπτει ότι κινδυνεύει σοβαρά να χάσει ο ίδιος τη ζωή του

Το περιστατικό έγινε στις 16 Δεκεμβρίου στην πόλη Jingzhou Jianli, όπου όπως βλέπουμε από το βίντεο, σε ένα διαμέρισμα έχει πιάσει φωτιά. Στο παράθυρο του πρώτου ορόφου βρίσκεται ένας πυροσβέστης ο οποίος καλεί τους συναδέλφους του να του δώσουν τη μάνικα ώστε να κατασβέσει τη φωτιά όσο είναι νωρίς.

Όμως όσοι βρίσκονται στο έδαφος μάλλον καθυστερούν, ενώ η φωτιά εξελίσσεται με απίστευτα γρήγορο ρυθμό. Και όταν τελικά μετά από τις εναγώνιες προσπάθειες του πυροσβέστη, καταφέρνει να πιάσει τη μάνικα στα χέρια του, είναι πλέον πολύ αργά καθώς έχει αρπάξει και ο ίδιος φωτιά και καίγεται ολόκληρος.

Στη συνέχεια το μόνο που έχει να κάνει είναι να πηδήξει φλεγόμενος από το ανοιχτό παράθυρο για να καταφέρει να σωθεί. Κάτι που τελικά επιτυγχάνει, καθώς παρά την πτώση του από τέτοιο ύψος όπως αναφέρεται δεν είχε κάποιο σημαντικό τραυματισμό, πέρα από κάποια εγκαύματα.

Αυτό που αξίζει πάντως να προσέξουμε είναι ότι ο συγκεκριμένος πυροσβέστης έχει πάρει τόσο σοβαρά το έργο του, που προτίμησε να λαμπαδιάσει ο ίδιος (και η πυρίμαχη στολή του) πριν αποφασίσει να φύγει όπως όπως από την φωτιά. Και η αυτοθυσία του είναι πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τους πυροσβέστες σε όλο τον κόσμο, αλλά και για όσους βρίσκονται σε θέσεις που χρειάζεται να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.