26 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ρανιέρι "κάρφωσε" την Εθνική Ελλάδας! Τι είπε για Παπασταθόπουλο

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, μιλώντας στην Guardian, εξέφρασε εκ νέου τα παράπονά του για τον τρόπο που αποχώρησε από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος. Ξεκαθάρισε πως οι διάδοχοί του τα πήγαν χειρότερα, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν ήταν η κύρια αιτία των τραγικών αποτελεσμάτων της "γαλανόλευκης".

"Προπόνησα την Εθνική Ελλάδας τμηματικά για 15 ημέρες συνολικά. Έκαναν τρεις ή τέσσερις προπονήσεις κάθε φορά. Τι μπορώ να κάνω σε τόσο μικρό διάστημα; Δεν είμαι μάγος. Οι ποδοσφαιριστές ήταν καλοί, αλλά αν δεν έχεις χρόνο να τους μιλήσεις, τότε έρχονται, παίζουν και μετά πάνε σπίτια τους.

Ύστερα ήρθε το 'Ρανιέρι δεν είναι καλός, πήγαινε σπίτι σου'. Μετά από εμένα, ήρθε άλλος προπονητής και τα πράγματα χειροτέρεψαν. Ήρθε και άλλος και ήταν και αυτός χειρότερος. Για τα στατιστικά, γνωρίζω ότι απολύθηκα και μετά δεν υπήρξε κανένας καλύτερος από εμένα. Δεν γνωρίζω αν είμαι καλός προπονητής ή όχι, αλλά ξέρω ότι μια ομάδα με εμένα φτάνει στο ζενίθ της.

Για εμένα, η φήμη δεν είναι σημαντική, διότι ξέρω ότι είμαι ένας τίμιος άνθρωπος. Δεν με ενδιαφέρει το να λέμε ότι είμαι ή δεν είμαι καλός, ότι είμαι έμπειρος προπονητής ή νέος προπονητής. Αυτές είναι απλώς λέξεις, αυτό που μετρά για εμένα είναι τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί μπορώ να σας πω τα πάντα για τους παίκτες", τόνισε ο Ιταλός πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και νυν της Λέστερ.

Ο Ρανιέρι αναφέρθηκε ακόμα και στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, η γνωριμία με τον οποίο, τον βοήθησε να παρακολουθήσει από κοντά προπονήσεις του Γιούργκεν Κλοπ με την Ντόρτμουντ.

"Όποτε έχω ευκαιρία, πηγαίνω και σε διαφορετικό προπονητή. Παρακολούθησα τον Πεπ Γκουαρδιόλα, παρακολούθησα προπονήσεις του Κλοπ, πήγα σε προπονήσεις της Μπάγερ Λεβερκούζεν και της Άουγκσμπουργκ. Πέρυσι τον χειμώνα, πήγα δυο φορές στη Γερμανία για παρακολουθήσω ποδόσφαιρο. Θέλω να μαθαίνω. Το ποδόσφαιρο είναι πάντα το ίδιο, αλλά μπορείς να μαθαίνεις και να παίρνεις πράγματα, αν έχεις ανοιχτό μυαλό. Είμαι σαν μια ιαπωνέζικη κάμερα. Παίρνω μια φωτογραφία και γίνομαι καλύτερος. Στην αρχή, τα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα δεν ήταν τα καλύτερα, πλέον είναι καλύτερα από άλλα".