21 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ! Αναισθησιολόγος τέθηκε σε αργία στο «Έλενα Βενιζέλου», λόγω εμπλοκής με το πτυχίο του

Ζητήθηκε από τις υπηρεσίες να σταλεί το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο της Νάπολι, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση – Η απάντηση που δόθηκε, είναι ότι ενδεχομένως να κάηκε μαζί με άλλα πτυχία, σε πυρκαγιά πριν κάποια χρόνια

Σε δεκαπενθήμερη αργία τέθηκε αναισθησιολόγος του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» λόγω σοβαρής εμπλοκής που διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο των τίτλων σπουδών του. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, ο γιατρός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το πτυχίο του στο υπουργείο Υγείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου που ελέγχουν τους τίτλους σπουδών των γιατρών στο πλαίσιο συνολικού ελέγχου που γίνεται στη δημόσια διοίκηση, και ιδίως σε ό,τι αφορά τους τίτλους από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής, ζήτησαν το πτυχίο του 58χρονου αναισθησιολόγου από το Πανεπιστήμιο της Νάπολι, πλην όμως αυτό ουδέποτε απεστάλη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση που έλαβαν οι αρμόδιοι στο ελληνικό νοσηλευτικό ίδρυμα είναι ότι το πτυχίο του συγκεκριμένου γιατρού, όπως και άλλα σημαντικά αρχεία ενδεχομένως να έχουν καταστραφεί λόγω πυρκαγιάς που είχε προκληθεί πριν από κάποια χρόνια.

Ο 58χρονος γιατρός, με πτυχίο κατά δήλωσή του από την Ιατρική Σχολή της Νάπολι στην Ιταλία, υπηρετεί στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» με τον βαθμό του διευθυντή τα τελευταία επτά χρόνια. Προηγουμένως εργαζόταν ως αναισθησιολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο στα Δωδεκάνησα, αλλά διεκδίκησε τη θέση του αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο της Αθήνας όταν έγινε σχετική προκήρυξη.

Ο γιατρός υποστήριξε πως το πτυχίο του είναι κατατεθειμένο στον Ιατρικό Σύλλογο του νησιού όπου έγινε μέλος μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ιταλία. Ωστόσο, η αργία ήταν μονόδρομος βάσει του νόμου μετά την αδυναμία κατάθεσης του πρωτότυπου εγγράφου σε συνδυασμό με την αρνητική απάντηση του Πανεπιστημίου καθώς και του Προξενείου περί εύρεσης του συγκεκριμένου αποφοίτου Ιατρικής.

Πηγές του νοσοκομείου, πάντως, υποστηρίζουν πως η υπόθεση με το χαμένο πτυχίο του αναισθησιολόγου και η αργία για τον συγκεκριμένο γιατρό, αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τη νευραλγική, πλην όμως αποδεκατισμένη, αυτή ειδικότητα του μαιευτηρίου. Μόλις έξι αναισθησιολόγοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος των εφημεριών και των χειρουργείων στο δημόσιο νοσοκομείο, τη στιγμή που βάσει των περιστατικών που χειρίζονται απαιτείται τουλάχιστον διπλάσιος αριθμός αναισθησιολόγων.\

Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ