22 Δεκεμβρίου 2015

Κατά συνείδηση η ψήφος της ΝΔ για το σύμφωνο συμβίωσης

Με γαλάζιους βουλευτές όπως οι κυρίες Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως να δηλώσουν ότι θα υπερψηφίσουν τις διατάξεις, η ΝΔ δηλώνει ότι η ψήφος για το σύμφωνο συμβίωσης θα είναι κατά συνείδηση

Τις αποκλίσεις που επικρατούν και στο εσωτερικό της ΝΔ και των ΑΝΕΛ αναδεικνύει το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και όπως όλα δείχνουν οι βουλευτές τους θα απελευθερωθούν και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ο εισηγητής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου εξήγησε ότι το κόμμα του είναι επι της αρχής υπερ της επέκτασης του συμφώνου, υποστήριξε όμως ότι οι προωθούμενες διατάξεις «ανοίγουν» επιπρόσθετα ζητήματα.

Είπε συγκεκριμένα ότι ανοίγει ο δρόμος για υιοθέτηση τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια καθώς επίσης δίνεται η ευχέρεια και για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που θα συνάψουν Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ωστόσο, δεν συμμερίζονται όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές τις εν λόγω επιφυλάξεις καθώς οι κυρίες Νίκη Κεραμέως και Ολγα Κεφαλογιάννη θα υπερψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός κομματικής γραμμής θα κινηθούν και ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ που ως γνωστόν καταψηφίζουν το νομοσχέδιο.