21 Δεκεμβρίου 2015

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Τώρα οι Ρώσοι λένε ότι δεν μπορούν να ανακτηθούν οι πληροφορίες από το «μαύρο κουτί» του Σουχόι

Εχει υποστεί ζημιές και από την πρόσκρουσή του στο έδαφος λένε.... Σωστά! Τα μαύρα κουτιά άλλων αεροπλάνων πέφτουν σε πούπουλα... ΜΠΕΕΕ ΓΙΔΙΑ

Δεν είναι δυνατή η αποκατάσταση και συνεπώς η ανάγνωση των δεδομένων του καταγραφέα πτήσης του ρωσικού μαχητικού που κατερρίφθη τον περασμένο από τουρκικά F-16, στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.

Τα παραπάνω ανέφερε την Δευτέρα ένας Ρώσος αξιωματούχους, σημειώνοντας πως οι Ρώσοι αναλυτές δεν είναι σε θέση να ανακτήσουν τα δεδομένα που περιείχε το «μαύρο» κουτί.

Άλλωστε, όπως είχε πει ο συνταγματάρχης του ρωσικού στρατού Αντρέι Σεμόνοφ, το «μαύρο κουτί», που βρέθηκε κοντά στο ουραίο τμήμα του αεροσκάφους, έχει υποστεί ζημιές τόσο από τον τουρκικό πύραυλο αέρους-αέρους όσο και από την πρόσκρουσή του στο έδαφος.

Οι νέες αυτές αποκαλύψεις έρχονται, πάντως, τρεις μόλις ημέρα αφότου οι Ρώσοι αποσφράγισαν σε απευθείας μετάδοση το «μαύρο κουτί» του μαχητικού. Την ανάλυση των δεδομένων είχαν αναλάβει να κάνουν ειδικοί επιστήμονες, αν και όπως αποκάλυψε κατά την παρουσίαση ο υπουργός Άμυνας, από τους 14 που κλήθηκαν από ισάριθμες χώρες διεθνώς, μόνο δύο ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ένας Βρετανός και έναν Κινέζος.