Αυτή που πανηγύριζε για τις εσωκομματικές εκλογές ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη! Το ερώτημα όμως είναι γιατί;Δεν πανηγύριζε ούτε για την πρωτιά του Ευ. Μεϊμαράκη ούτε επειδή πέρασε στον δεύτερο γύρο ο αδελφός της Κυρ. Μητσοτάκης!
Πανηγύριζε για τη συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όπως έλεγε. Και μάλιστα έβαζε στοίχημα ότι σε κανέναν μήνα η ΝΔ με νέο αρχηγό θα προηγείται τουλάχιστον πέντε ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.
Και τούτο επειδή η μεγάλη συμμετοχή εκλαμβάνεται ως ξέσπασμα του κόσμου εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής. Ωστόσο ότι υπήρξαν και στελέχη (από τους χαμένους των εσωκομματικών εκλογών) που είδαν τη συμμετοχή του κόσμου όχι πολύ… μεγάλη. Όλοι αυτοί συνέκριναν την προσέλευση του κόσμου με την προηγούμενη συμμετοχή για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη ΝΔ. Τότε είχαν καταμετρηθεί περί τους 700.000 ψηφοφόρους. Υπάρχει όμως και αντίλογος: ότι τότε που ψήφισαν αρχηγό 700.000 άτομα η ΝΔ είχε πάνω από 2 εκατ. ψηφοφόρους ενώ ως πρόσφατα της έφευγε κόσμος (αυτά έλεγαν, σας το μεταφέρω και αμαρτίαν ουκ έχω), όπως μας αποκαλύπτει ο Βηματοδότης!