08 Δεκεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα ακίνητα του ελληνικού κράτους σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον που μόλις πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ [εικόνες]

Το ελληνικό γραφείο τύπου και πληροφοριών της Νέας Υόρκης, αλλά και το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον τα οποία είχαν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, πωλήθηκαν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες σε αμερικανικές εταιρείες.
Από το κτίριο που αποτελούσε ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους στη Νέα Υόρκη, πέρασαν και φιλοξενήθηκαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους. Eχει δηλαδή, πέρα από χρηματική, και ιστορική αξία.



Για την πώληση του ακινήτου έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία, ενώ έχει ζητηθεί από τους υπαλλήλους του γραφείου Τύπου και του ΕΟΤ, που επίσης στεγαζόταν εκεί, να το εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν, καθώς το κτίριο θα παραδοθεί στον αγοραστή την 31η Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μεταξύ της Πρώτης και της Δεύτερης Λεωφόρου, επί της 305 East 47th Street, πλησίον του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελεί τον δεύτερο όροφο συγκροτήματος γραφείων καλούμενου ως «The 3 Dag Condominium» και έχει συνολική ενοικιαζόμενη επιφάνεια 1.416 τ.μ.



Το ΤΑΙΠΕΔ είχε θέσει ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 9.100.000 δολάρια ΗΠΑ και σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αυτό καλύφθηκε.


Αγοραστή, όμως, βρήκε και το ακίνητο όπου στεγαζόταν το γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ιστορικό και βρίσκεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας, στον αριθμό 221 της λεωφόρου Massachusetts. Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και τρεις ορόφους, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 8.120 τετραγωνικών ποδών (754 τ.μ. περίπου). Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 2.850 τετραγωνικά πόδια (264 τ.μ.). Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 2.700.000 δολάρια ΗΠΑ.