26 Δεκεμβρίου 2015

Τουρκικό δημοσίευμα για την “Αγιά-Σοφιά” της ΑΕΚ

Με το γήπεδο που θέλει να φτιάξει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ασχολήθηκε τουρκική ιστοσελίδα, κάνοντας αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις αλλά και στο όνομα του.

Η Τουρκική ιστοσελίδα “amkspor.sozcu.com.tr” κάνει αναφορά στο γήπεδο που ετοιμάζει η ΑΕΚ, τονίζοντας πως: “το γήπεδο θα είναι έτοιμο και το όνομά του θα είναι Αγιά Σοφιά. Η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να ξεκινήσει το γήπεδό της τα τελευταία δύο χρόνια, όμως τώρα επιτέλους μπορεί. Το γήπεδο της ΑΕΚ μπήκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρεις και φέρεται να δοθούν 20 εκατ. ευρώ για να κατασκευαστεί. Έτσι πλέον μέσα στο νέο χρόνο που θα έρθει το γήπεδο της ΑΕΚ είναι κοντά στην κατασκευή του”.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στον λόγο για τον οποίο το γήπεδο θα ονομαστεί “Αγιά Σοφιά”. “Η ΑΕΚ γεννήθηκε το 1924, όταν Έλληνες μετανάστευσαν στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη. ΑΕΚ σημαίνει Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης, έχει ως έμβλημα του συλλόγου το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η Αγιά Σοφιά είναι από το διασημότερο έργο εκείνης της εποχής. Κατά τη Βυζαντινή περίοδο είχε μεγάλη σημασία γι’ αυτούς η Αγιά Σοφιά και έτσι αποφασίστηκε να δοθεί αυτό το όνομα και στο γήπεδο της ΑΕΚ”, τονόζεται.