05 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟΚΟΣ! Ξάνθος: Οι διοικητές νοσοκομείων που διαμαρτύρονται για ελλείψεις φαρμάκων παίζουν το παιχνίδι της αντιπολίτευσης

«Επειδή είναι υπ’ ατμόν, βγαίνουν και καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν φάρμακα. Αυτή είναι η τραγικότητα της αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας

Σε απίστευτη καταγγελία που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα δημόσια νοσοκομεία, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος, συνδέοντας τους διοικητές νοσοκομείων που διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων με την αντιπολίτευση, αλλά και με την απόφασή του να τους αντικαταστήσει.

«Έχουμε διοικητές νοσοκομείων που επειδή είναι υπ’ ατμόν, βγαίνουν και καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχουν φάρμακα. Αυτή είναι η τραγικότητα της αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Πάντως, παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός έχει δυσκολίες λόγο των μνημονιακών δεσμεύσεων και πως «Η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να αναιρέσει τον μηχανισμό της λιτότητας που αποτελεί την κυρίαρχη συνταγή για να βγει η χώρα από την κρίση».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξήσει τα κονδύλια για την Υγεία και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει κάλυψη όλων των ανασφάλιστων, αλλά και 3.500 προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ