03 Δεκεμβρίου 2015

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας οδηγεί το «καραβάνι» στον γκρεμό

«Και τα ουρλιαχτά που ακούει είναι από απελπισμένους πολίτες που βλέπουν ότι τους οδηγεί στο γκρεμό» σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ

Σκληρή επίθεση στην κυβερνητική πολιτική εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 στην Βουλή υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός οδηγεί το «καραβάνι» στον γκρεμό.

«Το καραβάνι του πρωθυπουργού πράγματι προχωρά. Δυστυχώς, όμως, στην έρημο της πραγματικής οικονομίας. Και τα ουρλιαχτά που ακούει είναι από απελπισμένους πολίτες που βλέπουν ότι τους οδηγεί στο γκρεμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ σχολιάζοντας τη φράση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά».

Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε ως «το πιο σύντομο ανέκδοτο» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κλεισίματος του 2015 «με θετικό πρόσημο», ενώ, σημείωσε «ποτέ μια Κυβέρνηση δεν έκανε τόση ζημιά στην οικονομία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

«Τα γεγονότα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Η οικονομία επιστρέφει στην ύφεση, τα δημόσια οικονομικά επιστρέφουν σε πρωτογενές έλλειμμα, τα δημόσια έσοδα είναι τα χαμηλότερα των τελευταίων 10 ετών πάρα τη φοροκαταιγίδα, οι επενδύσεις έχουν παγώσει και οι τράπεζες χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «Στη συνωμοσία της μετριότητας του ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν θα συναινέσουμε. Δεν θα αργήσει να οικοδομηθεί μια άλλη συναίνεση, της αξιοπρέπειας και της αριστείας και σ' αυτήν τη συναίνεση δεν θα έχει θέση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι ΑΝΕΛ…  Σε αυτήν τη γκρίζα πραγματικότητα υπάρχει η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς που θέλει σε πείσμα των καιρών να δημιουργήσει, να χτίσει και να παράγει. Η Ελλάδα που αντιστέκεται στον αριστερό εξισωτισμό και πιστεύει στις αξίες της αριστείας και της αξιοκρατίας και διεκδικεί το δικαίωμα στην προκοπή».